Бойко Борисов: Желая ви още по-големи заплати в „Ада Тепе“

С-400 свали цели, летящи със скорост над 2000 км/ч (ВИДЕО) За мишени са използвани свръхзвуковите ракети „Фаворит“

Мошеникът е осъждан за други измами

Спипаха пияни френски тираджии в Берковица, единият – на литър концентрат Нашенец подобри алкохолните постиженията на чужденците, но катастрофира

Кметът Фандъкова: Продължава изграждането на канализация в „Горубляне“, „Нови хан“ и „Бенковски“

Мъж преби приятелката си във Варна

Премиерът Борисов присъства на откриването на мина „Ада тепе“ (ВИДЕО) Рудникът ще вади 85 хиляди тройунции злато годишно

Полицията откри 4,7 кг хероин, закопани в градина в габровското село Гергини 1 кг кокаин е намерен в колата на собственика, крил дрогата, след като съучастникът му беше арестуван в понеделник в Столипиново

В Банско откриха Десетия юбилеен фестивал на операта

ЕС дава 100 млрд. евро за Европейски фонд за бъдещето

Джей Ло на фитнес с чанта за $20 000

49-годишен мъж се е удавил в частен водоем в Кюстендилско

Освободиха руския опозиционер Алекей Навални след 30-дневен арест

Майли Сайръс: Пуша трева и псувам, но не съм лъжкиня

Премиерът Борисов посети стадиона на футболен клуб „Арда“ (ВИДЕО)

Какво Асо може да извади БСП-София за изборите наесен Здравец Хайтов има активна гражданска и професионална позиция за случващото се в града

Здравец Хайтов

Няма го в социологическите таблици, но отговорът е прост – никой не го е изследвал

Всички са се вторачили в Мая Манолова, но по-внимателен поглед върху имената на номинираните от партийните структури на БСП в София, които се появиха в медиите, показва, че има доста интересни личности сред тях. Включително и такива, който имат потенциал да разтворят ветрилото и да разширят подкрепата – нещо, за което от доста време копнеят от БСП. Червеният активист Георги Свиленски избърза да обяви, че Мая Манолова има най-много номинации за кмет на София, но така беше и с номинациите u за президент. Резултатът е известен на всички. А проблем на омбудсманката е

колко пъти може да настъпи една и съща мотика

Въпросът е какво Асо може да извадят БСП – София от ръкава в последния момент. Такъв коз е архитект Здравец Хайтов. Той има няколко характеристики, които оформят профила на подходящ кандидат за кмет на София. Софиянец е. Кореняците отдавна се питат: „Няма ли най-после да имаме кмет на столицата, роден тук?“. Технократ, който има авторитет в гилдията – бил е председател на „Сдружени софийски архитекти“, както и член на Управителния съвет и заместник-председател на Съюза на архитектите в България. Азбучна истина е, че в архитектурните и градоустройствените решения е разковничето за решаване на голяма част от проблемите на София – и с облика, и с презастрояването, и с трафика, дори с чистотата на въздуха.

Здравец Хайтов има активна гражданска и професионална позиция за случващото се в града и категорично я изразява – през март изригна заради ремонта на площад „Гарибалди“: „Обръщам се към Камарата на архитектите в България и към Съюза на архитектите в България, за отношение и защита авторитета на архитектурната професия, пренебрегвана за кой ли път от госпожа кметицата и общинската администрация“ (http://www.desant.net/show-news/49223)

Негово дело е „Алеята на творците“ в Софийските централни гробища. Знак на почит към паметта на хората на изкуството и културата. Проект, с който са ангажирани

министрите на културата Вежди Рашидов и Стефан Данаилов

Мисионерското му постоянство в желанието да продължи делото на баща си – големия български писател и драматург Николай Хайтов, чрез фондация „Памет“, е ценено и привлича патриотично настроените.

А и столичните социалисти го харесват. Запознати с партийния живот на Софийската организация припомниха, че Здравец Хайтов беше гост на Литературния салон „Леге 10“ и залата била препълнена. Повод за срещата е 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов, която отбелязваме тази година.

Има един недостатък – няма го в социологическите таблици. Но отговорът е прост – никой не го е изследвал. То и Румен Радев социологията не го ловеше.
А дали Асото ще бие Дамата, ще разберем през септември.

Следва неотклонно идеите на баща си

Писателят Николай Хайтов дълги години изследва подробностите, свързани мястото, на което е погребан Васил Левски. „Комитетът за държавен и народен контрол доказва, че при разкопките и възможността да се установи гробът на Левски през 1956 г. са извършени манипулации и фалшификации, казва днес синът му. – Дневникът на разкопките е бил пренаписан, като разкопаващите археолози са искали да заличат следите, че Левски е бил препогребан. Също така е бил укриван снимков материал – 600 снимки са били намерени, които не са били представени по време на диспута в БАН. Те са били иззети от археолога Стамен Михайлов.“ Това заявява често Здравец Хайтов в интервюта за български медии.

Архитект Здравец Хайтов разказва, че според баща му Левски е препогребан в църквата „Света Петка Самарджийска“ и твърди, че това е доказано категорично с шестте книги на Николай Хайтов.

По думите му целта на писателя от 1983 г. е да изпълни последното желание на Левски: „Ако ме обесят, поне ще ми остане гробът в България и всякой ще го знай“, казва Хайтов-младши. И обича да натъртва, че „българите се отнасяме небрежно към историческото си минало“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.