Какво каза Борисов за Йончева (ВИДЕО)

„Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи" - тези думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов разгневиха журналистката и кандидат за народен представител в листите на БСП Елена Йончева, която обяви, че ще го съди. Експремиерът е публикувал във Фейсбук видеозапис от изявлението си в Бургас по-рано днес.

В него Борисов коментира негативно изказване на Елена Йончева относно програмата за саниране в един от сутрешните блокове на телевизиите. Лидерът на ГЕРБ посочва, че докато вторият в листата на БСП-Хасково санира блокове, водачът Елена Йончева твърди, че се краде от програмата за саниране, след което добавя: "Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава".

Изказването на Борисов за Йончева може да бъде чуто на 1:36:50 от началото на записа:

В Бургас Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ е изпълнила всички поети ангажименти, което показва силна политическа воля. Той подчерта, че само за месец януари тази година осигуреният от ръководеното от него правителство излишък в бюджета е на стойност над 860 милиона лева. Бойко Борисов обясни, че именно заради наличието на тези пари в бюджета, е възможно пенсионерите да получат добавки за Великден и тази година.

Той обаче подчерта, че доходите на хората и пенсиите ще се вдигат, заедно с ръста на икономиката в страната ни. „Всичко друго означава фалирала държава“, обясни той. Борисов заяви, че драстично увеличение в пенсиите на хората, ще доведе до срив в пенсионната система. По думите му, дори говоренето за това е демонстрация на безотговорно политическо поведение. Председателят на ГЕРБ обясни, че програмата за управление на партията предвижда редица мерки, с които държавата да подпомага възрастните хора. Едно от тях е създаването на професия „Баба“ с 460 лева месечно заплащане.

„За две години сме дали 260 милиона добавки за Коледа и за Великден на пенсионерите. Това, което мога да обещая в бъдещо управление на ГЕРБ е, че ще даваме не по 50, а по 100 лева и то на всички над 2 милиона български пенсионери. Мога да го обещая, защото мога да гарантирам, че парите ще бъдат набавени в бюджета. Всичко друго е като Станишевата работа – гласуваха 10% увеличение на пенсиите на последното заседание на ръководеното от него правителство. Ами и ние можехме да кажем в последния ден на правителството ни, че увеличаваме пенсиите с 50 %. Това е все едно да почерпиш всички и да накараш някой друг накрая да плати сметката“, коментира бившият министър-председател.

Според Борисов вторият милиард по Националната програма за енергийна ефективност също трябва да бъде разплатен, защото парите са осигурени. Бойко Борисов обясни, че Програмата е абсурдна, защото няма друга държава, в която да се прави безплатно саниране на домовете на хората. „Правим го, защото сме отговорни към децата и бъдещето. След 10-15 години 50-годишните срокове на годност на тези блокове свършват“, каза той.

"В Брюксел Румен Радев е гласувал „за“ резолюция в подкрепа на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА). Това означава ли, че президентът, подкрепен от БСП, е национален предател? Защото така нарече Корнелия Нинова всички, подкрепили СЕТА", каза още председателят на ГЕРБ.

Борисов изрази признателността си към Радев, че не е заложил държавата на риск и го призова да продължава да не слуша тези, които си го преписват за техен президент. „Ако беше Нинова там и тя щеше да гласува „за“, защото България е сред страните, получили най-много средства от ЕС“, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика