“Арсенал” вилнее в края

Чужденци ще строят конна база край Банско,ще инвестират и в Петрич

Пожар избухна в небостъргач в Дубай Няма сведения за пострадали

Погнаха комари, кърлежи и гризачи в Ломско

Баба се удави в канал в монтанско село

Георги Христов изравни 40-годишен рекорд

Меси спечелил 8 трофея повече от Роналдо

Цигареният дим мирише на пари. Много пари Създаването на демоничен образ на пушача се оказа златна кокошка

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик

Гол мъж застреля трима в денонощен ресторант в Тенеси Нападателят се издирва

Каан Урганджъоулу ще се жени Коварният Емир от "Черна любов" е със солидно образование

От Шумен до сцената на X-Factor във Финландия Викторио Ангелов стига до първото си живо предаване

Сръбският министър на отбраната отмени посещението си в Хърватия

Урфа е първият християнски град Регионът в днешна Турция и днес пази православни манастири и църкви

Заловиха бракониери с 1000 метра мрежи

Какво (не) видях в завода “Калашников” Марката е директно засегната от новите американски санкции

Пътуването до Ижевск, столицата на Удмуртия в западен Урал, беше организирано от руското външно министерство – специално за журналисти. Всички смятахме, че ще можем да надникнем зад кулисите в производствената база на фирмата, известна по цял свят със своя „АК-47“.

Накрая стана ясно, че вместо тъй очакваното посещение в завода на „Калашников“, ще ни разведат само из фирмения музей. Съобщиха ни, че в последния момент не било получено разрешение за посещение в завода. Ние обаче продължихме да се надяваме, че ще можем да зададем нашите въпроси и в музея. Все пак „Калашников“ е една от 39-те фирми, които ще бъдат засегнати от новите американски санкции. В списъка на Вашингтон са включени почти всички големи фирми от руския военно-промишлен комплекс. По данни на руския вестник „Ведомости“, тези фирми осъществяват над 90% от руския оръжеен износ.

В музея представители на фирмата ни показаха най-новите оръжия. Сред тях и наследникът на „АК-47“: новият „АК-204“. На журналистите не бе позволено нито да снимат представителите на концерна, нито да ги интервюират. Бяха допуснати въпроси към представители на пресцентъра, които ни обещаха да ни дадат допълнителни информации. Както ни беше обяснено, днес концернът „Калашников“ произвежда не само автомати. В производствената палитра са включени моторници и дронове. Възродено било и името на известните в миналото мотоциклети „Иж“.

По времето на СССР Ижевск беше закрит град. В него не се допускаха чужденци. Така че очакванията ни, че „Калашников“ ще разтвори широко заводските врати за чуждестранни журналисти и ще отговори на въпросите им, явно от самото начало са били прекалено наивни. Губернаторът на Република Удмуртия Александър Брехалов ни увери, че гледа на своя регион като на „част от един глобален свят“. И допълни, че нямал нищо против да говори на пресконференция и за санкциите.

(със съкращения)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Един такъв автомат в тлъстото дупе на фрау Меркел и хер алкохолик Ж.К.Ю. за да ги настърви за еврогейски мисли и ценности.

    1. ти къде видя в статията (при това писана за говеда като тебе), че му дреме?
      пий си хаповете…

  2. Какво значи САЩ да наложи “санкции” ? По кой закон или международно призната процедура става това?

  3. Ако не е бил Хуго Шмайзер да изобрети Автоматический Карабин (АК), нямаше да можете да посетите града, където се провят прочутите мотоциклети “ИЖ”.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.