Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Ратко Младич обжалва присъдата си за военни престъпления

Какво, още ли не вярвате, че това е краят?

Снимка: Архив

Възниква старият въпрос: трябва ли да си толерантен към онези, които не са толерантни към теб?

Оптимистите смятат, че старицата Европа ще се прокашля и търпеливо ще понесе случващото се – в края на краищата бежанците не са чак толкова много за 500-милионното процъфтяващо европейско население. И да: не е проблем да изхрани сегашното количество пристигащи на Стария континент. Това е погледът на честния или злонамерен идиот. Необятността и нерешимата сложност на мигрантския проблем далеч не е в днешната тълпа. Мигрантите представляват нахлуването на армията, нейният авангард. Те идват тук не за да се претопят – в никакъв случай! Идват, за да претопят Европа. Стомашният сок вече е впръскан в обреченото тяло.

Причината е в гнилия мозък на Европа.

“Мултикултурализмът” и “ксенофобията” са изобретение на неграмотни идиоти, напомпани с добри намерения. В самохипнозата на своите политически фантазии американците и въобще Западът решиха, че демокрацията е най-доброто политическо устройство. А техен дълг е да помогнат на всички да постигнат щастие и изобилие – което е възможно само чрез изграждането на демокрацията. Обаче различните форми на демокрация, аристокрация и авторитаризъм могат да се окажат оптимални при различни условия.

Опитът да бъде внедрен западният модел на демокрация в Русия идеално спомогна тя да бъде тотално разрушена и ограбена. Опитът да се внедри демокрация в тоталитарните държави на Близкия и Средния изток логично доведе до кървава анархия.

Социумът обаче е система, в която всеки знае какво да очаква от другия; в която правилата са еднакви, традициите и навиците – също.

Повечето мюсюлмани се отнасят напълно сериозно към идеята за бъдещото създаване на световен халифат.

За Аллах няма малцинства и мнозинства – всички живеят по неговите завети или въобще не живеят! А засега – ще живеем във вашите домове и ще ядем вашия хляб: работете за нас, неверници.

”Европейските ценности” довършват Европа. Те приличат на предозиране с морфин. Повечето имигранти са здрави и силни млади мъже. Броят им ще се умножи по десет. Ще получат гражданство, ще доведат родителите и братята си, ще се женят и ще им се раждат деца.

Днес толерантният европеец се страхува да направи забележка на мигранта, да не би случайно да засегне госта друговерец. Ами значи сам си е виновен, че е презиран и тероризиран.

Не имигрантите, а ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ ще довършат Европа. Със смесица от добродушна глупост и лицемерие европейските политици не желаят да признаят, че проблемът е именно в чуждата и агресивна идентичност.

Близките години ще покажат окончателния резултат: дали Европа ще издъхне заедно със своята изродена представа за света, наречена “европейски ценности”, и ще стане ислямска – или все пак ще намери у себе си сили да отхвърли цялото това зловещо бълнуване. А засега мюсюлманските “бежанци” нахлуват, за да я довършат.

*Авторът е руски писател и философ.

(Със съкращения от сайта “Гласове”)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. Малко зло, арабин ли е плевнята проповядващ проект европа 2030 планиращ 100 000 000 имигранта нето до 2050

 2. ”“Мултикултурализмът” и “ксенофобията” са изобретение на неграмотни идиоти, напомпани с добри намерения.”Да, с най-добри намерения хахаа как не. Намеренията са всичко друго но мнооого далече от добри.Но всичко става много е възможно те самите да се удавят в калната яма, която ни копаят…

 3. Нещо, не е наред в тая държава…
  В болницата се влиза с пръстови отпечатъци, а през границата ни се минава свободно.
  Някой ще може ли да ми обясни?

 4. Още нищо не сте видели. Нека да се провали сделката с Турция и да нахлуят 3 милиона сирийци и тогава да ви видя великите от ЕС !

  1. солотюрк – KPETEH ; ти се пънеш по форумите с явна антихристиянска агрессия. Все още определени сужби за национална безопастност те търпят. Добре, до тук е нормално. Кое е неормалното и то се крие в теб. Първо, ако ти си истински мюсулманин нищо добро не те чака, при евентуалното нахлуване на емигрантите. Второ, ако ти си радикален мюсулманин събирай си чуковете и търти та бегай в Алепо.Там ще ти избият от кратуната всички фъшкии.

 5. солотюрк ти се пънеш по форумите с явна антихристиянска агрессия. Все още определени сужби за национална безопастност те търпят. Добре, до тук е нормално. Кое е неормалното и то се крие в теб. Първо, ако ти си истински мюсулманин нищо добро не те чака, при евентуалното нахлуване на емигрантите. Второ, ако ти си радикален мюсулманин събирай си чуковете и търти та бегай в Алепо.Там ще ти избият от кратуната всички фъшкии.

 6. Всичко е безкрайно просто – има си закони, които трябва да се спазват. Бягащ през границата от съседна държава, в която има война е бежанец. Ако има право да влиза (виза или безвизов режим с неговата страна) – добре дошъл. Всички останали са престъпници според закона и трябва да са в затвора до връщането им там, от където са дошли. Стига двойни стандарти!

 7. Аз мисля, че тук имаме включване на ония студенти от В. Търново, дето си пълнят гушките с пари от западни фондации, за да пишат под статии като тролове , уж изследвали езика на омразата.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.