Какво предлагат "Демократична България" по време на преговорите по тема "Здравеопазване"

Кадрово обезпечаване на здравната система, оптимизиране на разходите, ефективен контрол с регионални структури, поетапно премахване на клиничните пътеки и въвеждане на диагностично-свързани групи са част от предложенията на "Демократична България", направени по време на разговорите за изработване на коалиционно споразумение за бъдещо управление, които се водят от "Продължаваме Промяната". Разговорите на тема "Здравеопазване" се водят от Асен Василев.

Д-р Александър Симидчиев от "Демократична България" посочи, че клиничните пътеки не трябва да са финансиращ механизъм, в какъвто са се превърнали, а да бъдат механизъм за контрол на качеството.

По думите му засега трябва да се коригира дисбалансът в остойностяването им. Необходимо е въвеждане на национално ниво на протоколи за добра медицинска практика, каза още той. Дейностите извън обхвата на здравното осигуряване да бъдат заплащани чрез застрахователни фондове по критерии за финансова стабилност, предложи още д-р Симидчиев.

Да се реши кадровият проблем в системата, да има ефективен контрол, да няма фрагментиране на системата, да се направят регистри и електронни досиета на пациентите, допълни още той. По думите му държавата трябва да плаща пълния размер на вноската за групите, които осигурява за здраве.

Нашите предложения са сходни с тези на партия "Има такъв народ", посочи още Симидчиев.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/videos/1049107895865641

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика