Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор измете Симон от Барселона

Изложба представя България като кино дестинация Симон Варсано е автор на снимките

Данък за колите според газовете Облагането на доходите няма да се променя

Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Както “Труд” писа, минималната пенсия става 200 лева от 1 октомври

Снимка: Архив

След следобедната серия преговори ГЕРБ и Обединените патриоти си стиснаха ръцете за 180 лева минимална пенсия от 1 юли. От октомври най-ниската пенсия ще стане 200 лева, както “Труд” вече писа.

Индексации за всички останали пари за възрастни засега не се предвиждат, тъй като бюджетът не позволява това. Патриотите твърдят, че ще направят всичко възможно да има увеличение на всички пенсии още от началото на 2018 г.

От ГЕРБ обаче са категорични, че това ще зависи най-вече от приходите в бюджета и от спирането на контрабандата.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. Абсурд – не си работил достатъчно и вземаш 200 лв., имаш 35 години стаж и вземаш 190 лв. Вие луди ли сте?

 2. Това е дискриминация на останалите пенсионери с голям стаж, тези с минимална пенсия нямат стаж и с нищо не са допринесли за държавата, при следващите избори ще си помисля как ще гласувам

 3. Напълно подкрепям преждекоментиращите! Ако има индексация, тя трябва да се отнася до ВСИЧКИ пенсии, другото е дискриминация и грубо погазване на конституцията и законите. Не може един висшист, отдал целия си живот на наука и общество, да е с пенсия от 300 лв. В същото време хора с малък стаж и ниски вноски изведнъж с 200 лв. Призовавам милионите засегнати и унизени пенсионери на протест!

 4. Пълно безобразие! Що за разделение на пенсионерите- да се поощряват тези, които не са внесли нищо в хазната и да се подиграват с хората, които са внасяли осигуровки. Това малоумно и неморално решение ще стимулира още качествени млади хора да заминат за страни, където няма да им крадат от заслужената пенсия, за да я подаряват на неграмотните и незаслужилите и да им слагат тавани, които се замразяват докато се изравнят с минималната пенсия. Това е принципа на социалиЗЪМА- независимо какъв принос имаш, ще бъдеш приравнен с неграмотните и унищожен!!!

 5. ПРОТЕСТ!!! Малоумници, патрЕоти и ГЕРБ, вие не мислите, само и само да скалъпите правителство.

 6. Глупости на търкалета. Хората ще почнат още повече да крият осигуровки.

 7. Осигуряват си гласовете на 1.2 млн най-бедни пенсионери за следващите извънредни избори. Другите не им трябват. От останалите – който се хване.

  1. Грешиш! Тези гласове са на циганите, които цял живот живеят на гърба на държавата и сега ще получат и по-големи пенсии. Но нали те ще гласуват за ГЕРБ. Всичко друго що е по кадърно ще продължи да се изнася от тук.

 8. Дискриминация за останалите пенсионери е,безспорно,но Бойко не се интересува от това.Той си я кара по евтинкото.С малко средства-голям ефект.Ефектът ще е измиране в мизерия.Работил си сумалък години,това в България няма значка.По-важни са изборите и разделение в обществото.Патриотите ни предадоха!

 9. Веднага се почна с оплювките…
  Абе хора – правителство още няма, няма постановление, няма дори обяснение какво ще се прави.
  Станали сме нация от хейтъри. Мразим превантивно.

  1. А защо да са оплювки? И защо да мразим? Аз съм гласувал за тях, но съм против циганка без стаж да вземе 200 лева пенсия, защото майка ми цял живот е работила, а е с 227. ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ, ВА? При това тази инициатива не идва от ГЕРБ, а от ПатрЕотЕтЕ! Какви патриоти са, щом се борят за правата на циганите? Е ли правилно в такъв случай да им тегля една балканска майна?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.