Какъв е бил младият Толкин?

Никълъс Холт с главна роля в биографичната драма, партнира си с Лили Колинс

Режисьор е Доме Карукоски

Младите години на легендарния автор Джон Роналд Руел Толкин са вдъхновение за биографичната драма „Толкин” с Никълъс Холт и Лили Колинс в главните роли. Филмът е едно от най-интересните предложения в кината тази седмица.

„Toлкин” изследва ранните години от живота на осиротелия Дж. Р. Р. Толкин, който намира приятелство, любов и вдъхновение сред група подобни нему аутсайдери в училище. Избухването на Първата световна война обаче заплашва да разбие тяхната „Задруга”. Всички тези преживявания ще вдъхновят Толкин да напише своите известни книги за Средната земя.

„Цялостното ни усещане за „Tolkien” е като за романтичен Hallmark филм, а някои от кадрите са като от евтина реклама на университет”, коментираха по-скептични фенове на Толкин и неговите монументални произведения. „Фентъзи” елементите, които вероятно са някаква форма на фантазия или проявление на трескав сън на Толкин, докато е сред невероятно тежките условия на фронта на Първата световна война, но са толкова буквални по отношение на „вдъхновението” за „Властелинът на пръстените”, че чак е болезнено”, пише operationkino.net.

Режисьор на „Tolkien” е Доме Карукоски („Tom of Finland”), по сценарий на Дейвид Глийсън („Каубои и извънземни”) и Стивън Бересфорд („Pride”). В ролите освен Никълъс Холт и Лили Колинс са още Колм Мийни, Антъни Бойл, Патрик Гибсън, Том Глин-Карни, Крейг Робинсън, Лора Донъли, Женевив О‘Райли, Пам Ферис, Дерек Джакоби и др.

Коментари

Задължително поле