Какъв инструмент в оркестъра са зодиите

Овен

Соло китара

Овенът постоянно се държи като бръкнал в контакта, та затова не е чудно, че хората най-често си го преставят грабнал електрическа китара. Ясно е че от всеки Овен соло китарист не става, затова може би част от рогатото войнство ще трябва да се ориентират към баскитарата. Но ако и това място в бандата на зодиакалните рокери не им допада, тогава дайте им пиано да ронят сълзи над партитурите на Шопен. Макар че, ако говорим за класика, Овните си падат по ритмична, маршова музика и симпатиите им клонят по-скоро към Арам Хачатурян ("Танц със саби").

Телец

Бас китара

Да започнем с една уговорка - Пьотр Илич Чайковски е Телец. Този факт в никакъв случай не бива да навежда останалите Телци на мисълта че един ден ще станат и те велики композитори - въобще не е задължително. Като Земен знак за него ритъмът е важна част от музиката. За разлика от Овена, Телецът не е шоумен по природа. По-скоро е крайъгълният камък на всеки оркестър, банда или ансамбъл. Инструментите за Телеца са контрабас, бас китара, туба или фагот. При най-тежките случаи на настъпено ухо - тоест, ако въобще нямат слух, ще им се наложи да изберете триъгълника.

Близнаци

Флейта

В един оркестър Близнаците трябва да свирят на флейта. Освен че звукът й е омайващо красив, каквато е по същността си душата на почти всеки Близнак, тя има и още една особеност: духов инструмент е. Сиреч, поне докато си свирят партиите, Близнаците няма да могат да говорят. Друг много подходящ инструмент за тях е пианото. С него дългите им пъргави пръсти ще си намерят подобаващо занимание. Ще получат удовлетворение и ако свирят на акустична китара. Ако пак се върнем на естествената им склонност да ромолят постоянно като планински ручей, то удачна кариера за тях е да станат рап певци.

Рак

Тромпет

Детето Рак не бива да бъде принуждавано да свири на цигулка. Насилието да стърже безспир с лъка в тази така крехка възраст може да нанесе непоправими щети върху психиката на бъдещия музикант. Ако цигулката го влече, това е друго нещо. Тогава представителите на този Воден знак ще се разгърнат като прецизни, силни и чувствителни изпълнители. От духовите инструменти на Раците най-много им приляга да свирят на тромпет. Луис Армстронг е Рак, роден е на 6 юли. Може да се пробват и да пеят, но няма гаранция че ще им се получи като на Сачмо.

Лъв

Саксофон

Лъвът е рок звезда априори.Той трябва да е в светлината на прожекторите и да приема аплодисменти. Така че най-добре е да бъде вокалист на рок бандата, в краен случай соло китарист. Но ако говорим за класическа музика, подходящи инструменти за него са саксофон, тромпет, флейта, пиколо или пиано. Когато свири в оркестър, Лъвът има един недостатък - опитва се да привлече вниманието към себе си. Представителите на този знак трябва да се борят с тази си склонност, която ги кара да свирят или по-бързо, или по-силно от останалите музиканти в оркестъра. Или да станат солисти.

Дева

Цигулка

На Девата й е писано да свири на цигулка, не непременно първа цигулка, но е препоръчително. Родените под този знак не обичат да се изтъкват, но нямат грам вяра, че някой друг, освен тях ще успее да се справи с конкретната ситуация или задача. Само затова предпочитат те да водят. Иначе гласът на цигулката импонира на богатата душевност на Девите, в съществуването на която всички околни се съмняват. Пианото също е инструмент, който би се харесал на една същинска Дева. Най-малкото, защото ще може да си го лъска и чисти най-редовно.

Везни

Арфа

Представете си Рая. Сред облаците седи ангел - бял и добър, лицето му - чисто, светло, крилете се поклащат като на пеперуда в покой, а изпод изящните му пръсти се отронват най-прелестните звуци. Той свири на арфа. Тъй като Везните са ангелчетата на зодияка - същинска света вода ненапита, много би им подхождало да са арфисти. По-достъпен, но достатъчно неземно звучащ инструмент, е ксилофонът. А ако продължим да сме екстравагантни, можем да предложим на да се пробват и с орган. Да не им се поверяват ударни инструменти поради някои пролуки в благия им характер.

Скорпион

Контрабас

Виолончелото е подходящ инструмент за един истински мрачен мистик като Скорпиона. Той е един от двата най-ниски струнни инструменти (по-нисък е само контрабасът) и гласът му е богат, завладяващ, дълбок и изпълнен с неясна печал - тъкмо по вкуса на Скорпиона. Ако държи да е духач, за него правилният избор е тубата, която пък е най-ниският по звучене в духовия оркестър. Гласът на тубата е властен и леко зловещ, а това много се харесва на представителите на този Воден знак. Пиано, китара и перкусии не са най-добрият избор за Скорпионите.

Стрелец

Гайда

"А ние с гайдите какво да правим?" е лаф от много стар скеч, излъчван по телевизията. Ако сте Стрелец, ето какво: спихвате гайдата, прибирате я в раницата с бельото и четката за зъби, излизате на пътя и вдигате ръка за автостоп. Стрелците са лекомислени и игриви като песента на гайдата, в същото време имат нужда и от малко стабилност, каквато би им дал постоянният тон на ручилото. На гайда се свири не само българска народна музика, но и шотландска, италианска, шведска и т.н. музика. Другото музикално призвание на Стрелеца е да бъде барабанист на хевиметъл банда.

Козирог

Мандолина

Мандолина е най-логичният избор за Козирога. С този популярен в цяла Европа инструмент допреди два-три века романтичните влюбени са правели серенади на избранниците на сърцето си. Мандолината става за изпълнение и на руски романси, и на италиански канцонети. Но, честно казано, представителите на този Земен знак по-често стават джазмени (Джанис Джоплин) и рокмузиканти (Дейвид Бауи, Елвис Пресли, Мерилин Менсън), а в един рок състав Козирогът има място най-вече като перкусионист. Вроденият му стремеж към реда и дисциплината би му помогнал да не се самозабравя, когато хване палките.

Водолей

Синтезатор

Съвременните синтезатори дават огромна възможност за творчество. Освен че свирят като всички възможни инструменти, те лаят, мяукат, издават стържещи и дишащи звуци, чаткане на токчета по пуст среднощен тротоар и писък на жертва на сериен убиец. Така че Водолеят би бил най-щастлив с такъв един високотехнологичен инструмент, който би позволил на въображението му да полети. Друго нещо, което максимално ще го зарадва, е да свири на теремин. Не се притеснявайте, ако не се сещате що за инструмент е това. Тереминът свири без физически контакт, на принципа на металния детектор.

Риби

Орган

Хората с най-мечтателна душевност – Рибите, трябва да свирят на лира, цитра или друг такъв инструмент, навяващ пасторални картинки. Сложната им душа малко напомня на тази на Скорпиона, но е по-сантиментална и не е толкова мрачна. Рибите харесват красива, духовна музика и с удоволствие слушат орган и църковни песнопения. Ако се водим от това, можем смело да предположим, че Рибите имат влечение към органа. Не всеки може да стане органист, така че на част от родените под този знак може просто да им остане удоволствието да пеят в църковния хор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп