Какъв старт на Първа лига! "Етър" пропиля аванс от 3:0 срещу "Септември"

Пролетният дял на Първа професионална лига започна ударно - равенство 3:3 между "Етър" и "Септември". Домакините от Велико Търново поведоха с 3:0 до почивката, но и това не се оказа достатъчно за крайния успех. Даниел Младенов вкара първия гол в шампионата за 2018 година, а неговите съотборници Иван Петков и Велко Батрович се разписаха до края на първата част.

След почивката обаче гостите поеха инициативата и на свой ред реализираха три гола, за да измъкнат сладка точка на стадион "Ивайло". Мартин Тошев намали от дузпа, а Крис Гади вкара за 2:3. Крайният резултат бе оформен от Тошев след продължително разбъркване пред вратата на "виолетовите".

Двубоят бе дебютен за новия мениджър на "Етър", легендата Красимир Балъков. "Психологията изигра много голяма роля в случая - обясни героят от САЩ 94. - Хубаво първо полувреме изиграхме, но това, което направихме след това не трябва да се повтаря. Това е законът на футбола. Нямаше подценяване, но ни падна тонусът и ритъма. Съжалявам за хората, които дойдоха да ни подкрепят. Те са зажаднели за добър футбол. Дадохме им го през първата част, но след почивката те се изнервиха и си го изкараха на футболистите."

В класирането "Етър" е на 11-то място с 19 точки, а "Септември" е на 9-та позиция с 24.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ