Какъв цвят аура имат зодиите?

Овен
Свети в оранжево-зелено 

Рога №1 в зодияка се свързва най-вече войнствеността на управляващата го планета – Марс. Овните обичат да ги описват като динамични, общителни и смели хора.  Зад гърба им разбира се хората ги критикуват, че са арогантни комплексари, ревнивци и лъжци. Цялата тази агресия трябва да избие в ярка на цвят аура. Здравият и доволен от себе си Овен има аура с оранжев цвят, като на повечето духовни учители. Увеси ли нос, цветът на сиянието му се променя в мътно землистозелено, което иде да покаже, че в главата му се въртят мрачни, дребвани и злобни мисли. 

Телец
Алена, като за бик

Упоритият земен знак под силното влияние на Венера съвсем естествено изпитва привличане към зелените и кафявите цветове. Те го успокояват и уталожват малко егоизма и раздразнителния му нрав. Положителните му черти – разумност, артистичност и лоялност, се развиват и процъфтяват, когато са под вибрациите на земните тонове. Но пък аурата им е яркочервена. Тя отразява дълбоко вкоренения материализъм на здраво стъпилите на земята рогатковци. Ако един Телец не се чувства добре, аурата му пак ще е червена, но в по-тъмен нюанс, излъчващ ярост и отмъстителност. 

Близнаци
С цвят на залез

Богът на търговците Меркурий – онзи с крилатите сандали, ги е потупал по рамото и от това Близнаците са станали такива мошеници, бъбривци и всезнайковци. Няма да е справедливо, ако не добавим и три думи за добрите им качества, а именно: “имат добри качества”. Какви са точно, трудно е да се каже. Със сигурност можем да ги опишем като артистични, талантливи и интелигентни, но не достатъчно задълбочени. Здравият и весел Близнак ще има оранжево-червена аура, подсилваща творческата му натура. Ако се чувства болен и нещастен – аурата става мътнорозова. 

Рак
Мека синя светлина

Луната спи, Ракът – не. Той лежи в кревата, чатка с щипките и си мисли колко е самотен и нещастен. В тези мрачни моменти, особено на тъмно, опитното око може направо енвъоръжето да долови сиянието на астралното му тяло. Когато е тъжен, докачлив и недоволен от света, Ракът свети в червено. Но в останалите случаи аурата му е нежно синя. Ако синьото премине в електриково, това означава, че е включил на пълна мощност телепатичните си способности. Стане ли тюркоазено сиянието му, Ракът е запретнал ръкави да организира всички и всичко около себе си. 

Лъв
Жълта, когато е лош

Добрият, любящ, топъл и приятелски настроен лъв, дремещ сладко в под топлото слънце на любовта и приятелството, излъчва красива оранжева светлина. Аурата му става яркожълта, когато разяждащата амбиция изпълни сърцето му с отрова. В лошите си моменти Лъвът е егоцентричен,  догматичен, властен, нетърпящ възражение и безпардонен. По принцип жълтата аура не означава нещо лошо – напротив, тя е типична за тези хора, които са щедри и изпълнени с вътрешно щастие. Твърди се, че Христос и Буда имали такава аура. Изпадне ли в ярост, аурата му се оцветява в червено. 

Дева 
Светещо червено 

Меркурий – вестителят, защитникът на пътниците и патронът на крадците, си играе и с душата на Девата. Затова представителите на този знак са хора с вкус, аналитични, пресметливи и методични и често имат тънък усет към търговията. В другото си проявление са: тесногръди, предубедени и саркастични снобари. В повечето случаи тези две същности някак успяват да съжителстват в един и същи човек. И затова, когато в главата й се въртят благи мисли  (доколкото това въобще е възможно), Девата излъчва ярка червена светлина. При пристъп на гаднярщина, аурата й покафенява. 

Везни
Зелено, като на лечител

Венера ги прави кокетни, елегантни, усмихнати, общителни, дипломатични и като цяло много приятни за общуване. Същата тази богиня на красотата и любовта (и съответстващата й планета) понякога накланя кантара на настроението им и в друга, по-неприятна посока. В лош момент те стават нерешителни, алчни, докачливи и спорят за щяло и нещяло. Ако са бели и добри, аурата им е оцветена в яркозелено - природните лечители обикновено имат аура в този цвят. Помрачнее ли духът на Везните, помътнява и сиянието около материалното им тяло и добива мръснозелен цвят. 

Скорпион
С цвят на кръв

Плутон и Марс се борят за надмощие над душата на Скорпиона. Затова той е така неустоим - страстен, магнетичен и загадъчен. Пламтящият му поглед прониква и в най-свитата душа и сякаш всичко разбира. Скорпионът вижда отвъд материалното. И ако в този миг край него има човек, който вижда чуждата аура, то тя ще свети червена, като топла бликаща артериална кръв. Никой обаче не иска да слуша ехидния глас на мрачния му двойник – човек обсебващ, краен, садистичен и отмъстителен. Неговата светлина ще е замърсена, тъмночервена, като кръвта която изтича от вените ни. 

Стрелец
Люлякова аура 

Юпитер е бог на небето, дневния светлик и бурите, гръмовержец, но и покровител на земеделието, пазител е на границите, защитник на свободата, гарант на клетвите и на победоносната война. Ясно е как тези разнообразни функции се отразяват на характера на родените под знака на Стрелеца. Философи и авантюристи със силна интуиция, тяхната лампичка сияе в лавандулов цвят – цветът на хората на духовната работа. Когато проявяват егоизма си, ако се запънат като същински говеда, или когато са повърхностни и мърлячи, аурата им се променя в мръснорозова.  

Козирог
Алена, ако е кротък

Богът на земеделието, справедливостта и силата – Сатурн, е направил от блеещата коза разумен и здраво стъпил на земята Козирог. Така сериозен, амбициозен, внимателен и силен, той предизвиква уважение, докато не наведе глава и не я кюсне с рогата напред в някоя стена. Защото Козирогът всъщност е упорит като магаре. Когато попадне под лошото влияние на управляващата го планета, той се превръща в черен песимист с куп лоши качества - безмилостен, дребнав, егоцентричен и стиснат.  Тогава аурата му е ярко жълта. Иначе положителният Козирог сияе в червено. 

Водолей
Само цвят лилав

Уран и Сатурн си поделят славата за този венец на зодияка – Водолея. И е нормално - при цялото това благородство, идеализъм, човеколюбие и поглед, взрян в бъдещето на планетата. Само в редки случаи (не повече от 60-70% от времето) този творец и мечтател показва егоизма си или пък се преобразява в разбунтувало се инатливо и неразумно дете. И щом джеремето в него подаде глава, тогава над темето на Водолея сиянието се оцветява в розово. Иначе, когато е в щом е в състояние на културен зрял и разумен човек, Водолеят обикновено има аура в цвят лилав. 

Риби
Розовото им отива

Не им е лесно на клетите Риби – от едната страна ги дърпа Юпитер и им шепне: “Дръж се, бъди мъж!”, от другата – богът на моретата Нептун нарежда: “Какъв мъж, ти си Риба.” Затова и представителите на този знак са винаги раздвоени, не са наясно със себе си, пък и защо да са наясно? Имат многобройни таланти, проницателна интуиция, емоционална интелигентност -  олицетворение на най-висшия човешки разум. В другата си крайност са непредсказуеми, ненадеждни, неустойчиви, нерешителни и... отмъстителни. В първия случай светят в розово, а във втория – в мръсносиньо.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп