Как баба Златка вдигна цялата полиция в Мюнхен на крак

Българката сложила воден пистолет под мишница, за да даде бонбон на внучето

Златка К. (65 г.) посегна да даде бонбон на внучето си Християн, но след секунди бе обкръжена от цяла тумба полицаи. Сцената се разиграва на централната гара в Мюнхен, където баба Златка пътува с две внучета и две други деца с градската железница. В един момент малкият Християн иска бонбон, баба отваря чантата, като междувременно пъха под мишница водния му пистолет, който носи. Фатална грешка, както се оказва по-късно.

В последно време хората в Мюнхен, полицията на първо място, са особено внимателни, когато става дума за огнестрелни оръжия на публично място. Пътници в метрото виждат баба с пистолет под мишница и информират машиниста чрез вътрешната сигнална уредба. Той от своя страна се обажда в полицията. На следващата спирка униформените вече очакват "бабата с пистолета".

"Пистолетът играчка, така както го беше сложила под мишница, не се различаваше от истинско оръжие", казва Петра Вийдман, говорителка на Мюнхенската полиция, пред "Билд".

Ченгетата задържат баба Златка и й отнемат водния пистолет. "Ужасно се изплаши- навсякъде полицаи, навсякъде оръжие", разказва жената. За двадесетина минути градската железница е блокирана. Баба Златка и четирите деца са откарани в полицейското, пистолетът играчка е конфискуван.

Коментари

Задължително поле