Как бивша № 4 в света на тениса отслабна 57 кг за 11 месеца

През март 2018-а бившата № 4 в световния тенис Йелена Докич тежи 120 кг. Хърватката с австралийски паспорт обаче успя да се върне към състезателното си тегло и вече е с 57 кг по-малко. Тя прекратява кариера през 2014 г., но след като си остава вкъщи се пристрастява към хамбургери, картофки, сладки изкушения. Освен с излишните килограми, Докич се сдобива с депресия, получава и заболяване на щитовидната жлеза.

Така Йелена решава да се подложи на диета по програмата на Джени Крейг и става неин посланик. Всяка седмица тя се среща с диетолози, които изготвят менюто и количеството храна за прием. Тенисистката има и часове с личен консултат. Именно тези консултации й помогнали най-много да си промени мисленето. Освен това Йелена започнала ежедневно да спортува. Сега младата жена иска да мотивира с личния си пример и други хора, отчаяно борещи се с килограмите, да имат вяра и да не се отказват.

Всъщност първата ракета на Австралия още като състезателка дълго време се бори с депресията заради тормоз от страна на баща й Дамир. След като семейството се премества да

на Зеления континент, таткото се сблъсква с трудния живот на емигранта и започва да пие. Вижда обаче в дъщеря си средство за доходи. Но какъвто й прогрес да има Йелена, той все не е доволен. Често я бие, а последният път, когато това се случва е през 2000 г. Тогава Докич стига полуфинал на „Уимбълдън“, но губи от Линдзи Дейвънпорт (САЩ).

Коментари

Задължително поле