Как въртят чевермето зодиите

Тежки чевермета чакат табиетлиите за Гергьовден.

Овен

Грабвайте телата!

Грабвайте телата, Овенът се изкряска, и одраното агне литна завчаска. Така, с размах, той прави най-ефектното Гергьовско чеверме. Докато компанията смуче бира и дава съвети, нашият майстор се вихри по двора. Прилича на миниторнадо, което засмуква, върти и мята въглища, точи ножове, хвърля искри. Тази гледка би била още по-ефектна, ако резултатът не беше прегоряло отвън и недопечено отвътре жилаво шиле.

Телец

Подготовка му е майката

Чевермето е заредено с подпалки, въглища и цепеници. Има течност за разпалване. Агнето чака, нанизано и овързано - да не мърда. На сутринта става преди всички – към 11 ч. Запалва огъня, изчаква малко да поутихне и зарежда месото. Когато голямата компания се излюпи и насяда около него, Телецът поверява чевермето на първата изпречила му се жертва и отива да пие кафе и да се излежава. Знае, че другарите му ще се справят.

Близнаци

Делегират и инструктират

Те знаят как става идеалното печено, понеже са прочели поне десет статии в интернет. Изпратили са когото трябва да купи агне - двайсеткилограмово. Накарали са друг някой да запали огъня и само минават да контролират как върви, става ли жаравата. Накрая намират и човек от компанията, който веднъж е гледал как се пече чеверме, назначават го за отговорник и се оттеглят, понеже бездруго вече им е писнало да се занимават.

Рак

Ранно пиле рано пее

Започва се с това, че буди без време цялата приятелска група. Предната вечер по негови указания до късно са влачили дърва, носили са агне и са подготвили всичко. Когато решава да ги събуди в 6 сутринта с думите "работа ни чака!", нормално е да роптаят. 7 часа по-късно всички са потни и изнервени до крайност. Но месото е станало крехко, ракията е студена, салатата - хрупкава. Скоро компанията забравя за сутрешното изпитание.

Лъв

Не го занимавайте

Лъв да готви? Накладете му огън на поляна, пък му налейте една ракия няколко пъти и го пуснете да щурее и да прескача огъня като един същински апостол на чевермето. Не го карайте да се занимава с тривиалности като да маже кожата на агънцето, докато го върти на чевермето. Казано с други думи - не е Лъвът точният човек, на когото да поверите тази работа. На него му дайте китара или тамбура и му поверете развлекателната част.

Дева

Перфектно и по часовник

Девата може да направи перфектното чеверме. Ако я убедите в нуждата да се захване лично, всичко ще тръгне като по часовник. Задачите ще са разпределени своевременно, изпълнението на всеки етап ще е проследено, печенето ще започне по график и ще приключи когато трябва. Въпросът е доколко приятелите и роднините ще могат да изтърпят командите на взискателната Дева. А, и още нещо - всичко наоколо ще бъде чисто и стерилно.

Везни

Като за фотосесия

Везната прави гергьовско чеверме? Викайте фотограф! Всеки етап от производствения процес ще бъде красиво нареден, като за фотосесия. Дръвцата на една страна, подпалките - на друга. Дори одраното животно на шиш няма да е отблъскващо. Много е важно да отстраните всички Раци от терена. Везните са страхотни готвачи, но не и когато са нервни. А в присъствието на Рак може да готви спокойно само дебелокожо като Стрелеца или Телеца.

Скорпион

Тертиплийски и с вещина

Скорпионът изненадва всички с компетентност и вещина. През нощта е изкопал трап, колкото плитък гроб, заредил го е с подпалки, въглища и сухи клони. Навръх Гергьовден му остава да драсне клечката, да поизчака огънят да утихне до нужната температура, да седне с чашка и цигарка и тертиплийски да завърти чевермето. В приказки и наздравици компанията на Скорпиона накрая няма и да разбере дали агнето е вкусно, или не.

Стрелец

Ще купи наденички

Компанията, поверила на един Стрелец да приготви чевермето, е дълбоко заблудена. Първо ще се опита да се измъкне, като предложи да поръчате пица. Като види че няма мърдане, ще пробва да купи отнякъде готово опечено агне. Дано да успее! Иначе ще вземе от овчар живо агне, ще му върже панделка, ще го обикне и накрая ще го пусне на свобода. После ще купи наденички и ще организира спортни игри край лагерния огън.

Козирог

Агне трезве

Наел е за всички селска къща с навес за чеверме. Взел е всичко, включително и силиконова четчица за обмазване на печащото се агне. Заредил е всякакви напитки, дори е взел (неголямо количество) салати. Лошото е, че дружината ще хапне агне чак на другата сутрин - за изтрезняване. Агнето е станало, след като всички са се натъпкали кой с каквото е сварил, защото Козирогът не е преценил и е започнал твърде късно.

Водолей

Става тъкмо както трябва

Водолеят изглежда откъснат от земните дела, но понякога и по неговата радиостанция достигат вълни от Космоса, които му свеждат инструкции за адекватно поведение. Така от него може да се очаква да приготви напълно едивно чеверме. Причините са две: първо, прави го заради близките си, което е стимул да успее. Второ, не се престарава. Просто спазва правилото да пече на бавен огън, да върти чевермето и да полива често с мазнина.

Риби

Патладжан на шиш

Какво е Рибешкото чеверме? Чушка, патладжан, домат и лук на шиш. Представителите на този знак може и да не са вегетарианци, но на Гергьовден изведнъж им дожалява за пухкавите агънца. Сещат се колко безпардонни и арогантни животни сме ние, хората, и решават че това е моментът да внушат своите възгледи и на приятелите си. Резултатът е нервна, гладна компания и ядосана Риба, която тайно се измъква и отива да плаче в тоалетната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп