Как да пощадим стомаха по празниците

Кризи от гастрити и колити ни заплашват вследствие на богатите трапези около Коледа. А Новата година често стартира с непоносим махмурлук и отчаяно издирване на отворена аптека за препарати против киселини, газове и тежест в стомаха, разстройство. Как да не прекараме почивните си дни в търсене на спешна лекарска помощ?

Хомеопатията помага при прекаляване с алкохол и преяждане

Нукс вомика D6 е добре познато хомеопатично лекарство, което много бързо ще ви убеди в предимствата на този вид терапия, особено ако сте прекалили с броя на новогодишните наздравици! То е най-добрият лек не само за махмурлук, но и при оплаквания от преяждане. Комбинирайте 1 доза Нукс вомика D6 с 5 табл. Шуслерова сол №10 преди празничното парти и след края на вечерта. И на сутринта няма да се оплаквате от главоболие, тежест в стомаха, киселини и виене на свят. Може да го използвате и за курс по детоксикация на черния дроб, особено при редовна прекомерна употреба на цигари, алкохол, лекарства. А ако решите, че началото на Новата година е подходящ момент да се разделите с най-вредните си навици, Нукс вомика ще ви помогне да овладеете повишената нервност и раздразнителност, които често спохождат желаещите да спрат тютюнопушенето. Какво по-добро начало от това на 2017-та година?

За тези от вас, които ще посрещнат Новата година на по-екзотични дестинации и ще опитат непознати ястия, или пък имат притеснения относно качеството на храната на празничната трапеза, незаменим помощник е Окубака D6. Риск да пострадате от хранително отравяне след консумация на развалена храна има навсякъде. Ако внезапно започнат пристъпи на гадене и повръщане скоро след хранене, причината може да е именно тази. Обилното повръщане е основен симптом, често съпроводено със силни стомашни болки и последвано от водниста диария.

Хомеопатично средство за лечение при хранително натравяне или непоносимост към непознати храни е Окубака D6. Може да се взема и профилактично преди пътуване до екзотични дестинации или преди хранене навън, когато не сте сигурни в качеството на продуктите или относно поносимостта си към храната и добавките в нея. Приема се от 2 до 4 пъти дневно по 1 доза.

Горчивка облекчава храносмилателните смущения

За да се радваме на добро храносмилане, се нуждаем от наличие на достатъчно храносмилателни ензими. Само тогава няма оплаквания от чувство за тежест, подуване, газове, болки и спазми в стомаха. Сигнал да се активира отделянето им дават определени горчиви алкалоиди и субстанции в растенията. Те са нужни и за нормалната обмяна на веществата, за регулиране на индивидуалната стомашно-чревна микрофлора. През последните десетилетия обаче консумираме все по-преработена и модифицирана растителна храна, с далеч по-малко съдържание на горчиви вещества, за да се продава по-добре. Този недостиг можем да балансираме с помощта на немската горчивка Гастритол. В Германия са широко популярни лечебните билкови отвари, познати като горчивки. Гастритол включва в състава си билките пачи очиболец, сладник, горчив пелин, пресечка и пищялка, съдържащи особено полезните горчиви вещества. Всички те са познати на билкарите още от древността с лечебния си ефект при стомашно-чревни оплаквания като подуване на корема, метеоризъм, спазми на стомаха, киселини и др. Помагат за лечение на гастрити, стомашни язви и колити. Подобряват храносмилателните процеси и ускоряват метаболизма. Във фитопрепарата влиза и течен екстракт от цветове на лайка, известна със своето противовъзпалително и антибактериално действие. Гастритол ще улесни дейността на храносмилателния тракт по време на празниците. Може да се приема продължително време. Тази комбинация билки подкрепя обмяната на веществата и налалява неудържимия глад за сладко. Има и важна роля в лечението на червата при различни храносмилателни смущения и или непоносимости (хистаминова, глутенова, фруктозна и др.), както и при диабет, чести гъбични инфекции и др. Приемът на Гастритол се препоръчва за 3 месеца, след което се прави почивка от 1-2 месеца и се подновява. Започва се с по 10 капки, разтворени в малко вода, 3 пъти дневно. Постепенно увеличавайте дозата с по 1 капка на всеки 2-3 дена, докато стигнете доза от 20-30 капки на прием. Пият се 15 мин. преди хранене.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве