Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

Искат по-висока присъда за убиеца с резачката от Шумен Прокурор от Апелативна прокуратура-Варна не подкрепя

Голямото дерби Аякс – Фейенорд и два сблъсъка за титли в UFC са акцентите през уикенда по спортните канали на Мтел

20 украински моряци протестираха за заплатите си Корабът "Амсел" е арестуван във Варна за дългове към банка и фирми

400 млади лекари положиха Хипократова клетва (СНИМКИ)

Как да разпознаем истинския мед от фалшивия?

Снимка: Pixabay

Как да разпознаем качеството на меда, който ползваме масово в сезона на вирусите, грипа и настинките?

Един от начините е да се обърне буркана с мед надолу – ако медът потече като вода, това е знак за ниско качество, информира БТВ.

През последните години производството на мед у нас е намаляло двойно – от 10 хил. тона на 5 хил. тона на година.

Не е задължително по-течният мед да е по-некачествен, казват експертите. Ако се втечни при температура до 45 градуса, означава, че продуктът е качествен. Нагряване над тази температура не се препоръчва, защото продуктът губи полезните си свойства.

Ако обаче медът се стича като вода, това е индикация, че не е качествен.

Грубите фалшификации са с поставяне на нишесте и тебешир в продукта, коментира Людмил Савов.

От асоциацията „Активни потребители“ са направили тест на 10 марки на пазара.

По думите на Богомил Николов от асоциацията нишесте се е слагало в меда преди години. Нередностите в днешни дни са, че някои етикети заблуждават, че медът е пчелен, а той е промишлено добит. Съветът му е хората внимателно да четат етикетите.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Нередностите в днешни дни са, че някои етикети заблуждават, че медът е пчелен, а той е промишлено добит.“
    Какво означава „промишлено добит“?
    Че го е правила пчела-робот ли?
    Щото, ако е направен от захар в машина, тогава не би следвало да се нарича МЕД, а сладко без плод или конфитюр.

  2. Баща ми беше оценител на меда; тои капваше капка мед вьрху льжчка иразбьрква с химически молив-лилав, акомолива се разтвори в меда ,то тоя мед е подправен ине е добьр!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.