Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Анкара (ВИДЕО)

Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници Започна обучението на трети випуск военни лекари

Дворецът – Балчик събира творци от три континента на юбилеен арт форум „БезГраници“ Песни на редки езици ще звучат на плажната сцена

Изправят пред съда шофьор, прегазил катастрофирал човек на магистрала „Тракия“

Недоразумение довело до напрежението в „Спартак“ (Плевен)

Двама на съд за контрабанда на цигари

Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Турски актьори в списъка на световни красавци

Две деца пострадаха при катастрофи във Варненско

В Бургас учениците са с 403 повече от миналата година 171 деца са се завърнали от чужбина, най- много са от Германия

Как топмоделът Роми Стрийд се храни у дома си (ВИДЕО)

Как да разпознаем истинския мед от фалшивия?

мед

Как да разпознаем качеството на меда, който ползваме масово в сезона на вирусите, грипа и настинките?

Един от начините е да се обърне буркана с мед надолу – ако медът потече като вода, това е знак за ниско качество, информира БТВ.

През последните години производството на мед у нас е намаляло двойно – от 10 хил. тона на 5 хил. тона на година.

Не е задължително по-течният мед да е по-некачествен, казват експертите. Ако се втечни при температура до 45 градуса, означава, че продуктът е качествен. Нагряване над тази температура не се препоръчва, защото продуктът губи полезните си свойства.

Ако обаче медът се стича като вода, това е индикация, че не е качествен.

Грубите фалшификации са с поставяне на нишесте и тебешир в продукта, коментира Людмил Савов.

От асоциацията „Активни потребители“ са направили тест на 10 марки на пазара.

По думите на Богомил Николов от асоциацията нишесте се е слагало в меда преди години. Нередностите в днешни дни са, че някои етикети заблуждават, че медът е пчелен, а той е промишлено добит. Съветът му е хората внимателно да четат етикетите.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. „Нередностите в днешни дни са, че някои етикети заблуждават, че медът е пчелен, а той е промишлено добит.“
    Какво означава „промишлено добит“?
    Че го е правила пчела-робот ли?
    Щото, ако е направен от захар в машина, тогава не би следвало да се нарича МЕД, а сладко без плод или конфитюр.

  2. Баща ми беше оценител на меда; тои капваше капка мед вьрху льжчка иразбьрква с химически молив-лилав, акомолива се разтвори в меда ,то тоя мед е подправен ине е добьр!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.