Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

120 дами и рицари тамплиери срещат 10-та си годишнина в Шумен Велик Приорат България приема 5-ма македонци

Ердоган е преизбран за председател на „Партията на справедливостта и развитието“

Балван чества 135 години от построяването на своята църква Храмът в селото носи името на Св. Иван Рилски

Откриха снаряд без видима маркировка в двора на училище в Пловдив

Пиар на правителството блъсна репортер и се извини

Гана обяви едноседмичен траур за Кофи Анан, световни лидери почетоха паметта му

Отново на Крит! Българче обвини гръцкия си баща в блудство

Румен Петков за разбитата нелегална фабрика за цигари в Карнобат: Не се прави така

Как да се справим с демографията у нас Като министър дадох гражданство на 35 000 души, а за миналата година отчитат само 3380

Карикатура Иван Кутузов - Кути

Един случай отпреди седмица подсказва колко е добре обслужващите институти да се ръководят не от фризьорки, а от специалисти. Колкото и да звучи това като шега, го казвам сериозно – ето какво имам предвид. Преди седмица българското правителство получи доклад от Института по демография към БАН, ръководен от професор Антоанета Христова. На пръв поглед всичко е наред и съвпада с моята идея България да се управлява от професорски правителства. Госпожата е много красива и вероятно заради прекрасния си външен вид е получила работно място с висок обществен престиж. Но за нейно съжаление с не малки отговорности. Забелязвам, че тази госпожа е много чест гост в телевизионните студия – и сутрин, че и вечер. Говори по всички други въпроси – най-вече по политически, но не и за демографията. С удоволствие бих приел госпожата в моето движение, но я предупреждавам предварително, че ще работи само по специалността си, каквато и да е тя – философия, социология, политология или нещо друго.

Какво се съдържа в този доклад? Мнението след анализа на ситуацията и действащите фактори е, че през 2014 година – тоест само след 22 години, България ще бъде 5,3 милиона души. Това е тотално невярно! Защото госпожата и екипът й са разгледали само един фактор, влияещ върху демографската ситуация, макар тя да твърди, че са повече. Този фактор е раждаемост и смъртност. Вярно е, че по него България намалява с 40-50 000 годишно и изчисленията наистина показват, че след 22 години в страната ни ще има 5,3 милиона жители. Но това не е единственият фактор, който влияе върху ситуацията – даже е най-малкият. Това е така, защото развитието на икономиката е един много по-мощен действащ фактор.

Каква е ситуацията при сходни с нас страни? Германия, Италия и Япония (дори италианците – тези любовчии намаляват по признака раждаемост – смъртност). И защо е така? Раждаемостта в миналото ни е била 7-8 до 10-12 деца в едно семейство. Тя се дължи на това, че че обществата (горецитираните също) тогава са били земеделски и на селяните е била необходима работна сила да обработват земята ръчно. Сега раждаме по едно-две деца и то по съвсем други мотиви. А те са: да видим себе си възпроизведени, да направим густо на баба и дядо, на мама и тате, които да се грижат за внуците си, да си видят буквичката, ако не цялото име и т.н. След като раждаме само по едно или две деца, намаляват дори и общества с перфектна социална система като Германия, Италия и Япония. Говори се за начини да се увеличат всякакви придобивки на младите семейства в България. Те обаче няма да доведат до решаване на проблема, макар че поне малко биха вдигнали раждаемостта – може би с не повече от няколко хиляди деца годишно.

Решението на проблема има съвсем друга плоскост. И то е – даване на гражданство при ОБЛЕКЧЕНИ режими на хора от нашата историческа диаспора. А тя е голяма – 4 милиона българи живеят в Казахстан, Русия, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия, Косово, Македония, Албания, Северна Гърция, Турция. Повечето от тях са хора от държави (без Румъния и Гърция), които не са от Европейския съюз и ужасно желаят да попаднат в него, за да ползват всичките благини на безмитна търговия, на свободното движение и т.н.

Да видим колко молби има в Агенцията за българите в чужбина и колко от тях са удовлетворени миналата година? Срамно е, но те са само 3380 души – това е десетина пъти по-малко отколкото по времето, когато бях министър и отговарях за българите в чужбина. Работейки по остарелия закон, успях да направя близо 35 000 души български граждани. Тези 3380 души, дадени от правителство, в което патриотите имат съществен дял в управлението, са 4 пъти по-малко дори от предходната година, когато се смяташе, че ДПС съзнателно проваля даването на българско гражданство и го беше смъкнало до 12 000 души.

Какво следва да направим? Националното движение „Кан Кубрат“, след като спечели властта, ще изработи закон за даване на българско гражданство, какъвто вече направих през 2010 година. Тогава от мен го взеха румънският и унгарският посланици и го отнесоха в своите страни. Миналата година Румъния е дала гражданство на 650 000 молдовци! И Молдова вече е населена почти изцяло с хора с румънско гражданство, а наскоро на голям митинг, съвместен с румънски патриоти, поиска да бъде присъединена към Румъния. Това рано или късно ще стане. Унгария пък е дала гражданство на 550 000 души за миналата година. Нека да ги сравним с нашите 3380 души, за които Илияна Йотова гордо заяви, че е подписала укази.

Стават обаче и още по-лоши неща. Мой приятел от Шумен, построил току-що голяма текстилна фабрика със 700 души персонал и сключил договор с италианското правителство пет години да шие униформи на италианската армия, не е могъл да намери 200 човека в Шумен и окръга, затова е сключил договор с бесарабски българи. Нашите служби обаче са им попречили и те затова са приели румънско гражданство. Румънците разбира се го дали охотно, и сега те ще дойдат в България да работят във фабриката на г-н Илия Попов като граждани на ЕС. Това е много гадно, но е факт.

Съществува трети показател. Преди 10-ина дни беше отпразнувано тържествено, че по метода ин витро са се родили 1000 българчета. 250 000 двойки в България (справка д-р Милен Врабевски) не могат да имат деца по нормалния Божи път, но могат по метода ин витро. Той обаче е доста скъп и един опит за него струва 5000 лева. Макар правителството да реши да субсидира и увеличи тези опити, много българи, ако имат финансова възможност, търчат в Турция. Защото един опит в техните клиники струва 2500 лева. Необходимо е да посрещнем тези 250 000 двойки и да честваме не 1000, а 100 или 200 000 родени дечица по този метод. Това освен друго, решава и много човешка мъка. Хора, които искат да имат деца, но не могат.
Четвърти ресурс са гражданите на други страни. Това е метод, който България е използвала още през Средновековието, приемайки на своя територия печенеги, узи, кумани, авари, алани, татари и др. Тези хора много бързо са се издигали в българската общност поради това, че единственото условие е било да приемат православието. Приемани са в християнството и езикът в църквите и училищата е бил български, а в армията също на български език са се учили да изпълняват команди, заповеди и много бързо са се асимилирали в българската народност. Асимилирали сме бързо и лесно, но затова вече сме писали – и арменци, и руснаци и всички други, които след Освобождението са населявали България. Затова този ресор също не е за пренебрегване. В някои страни като САЩ, Канада, Малта, Кипър и други е определена такса, която те трябва да платят, за да станат български граждани. Ние сме измислили една идиотска система, в която до две-три години никой не е станал. А нещата са много прости – в член 16 в закона за българското гражданство, който визира именно такива случаи, се казва, че гражданство се дава за особени заслуги в българската нация в областта на спорта и културата. С спорта е ясно – всеки бразилски футболист, взет от плажа Копакабана в някой наш отбор и научил, че топката не е четвъртита, а кръгла, получава българско гражданство, за да може да играе у нас. А в областта на културата стават смешни неща.
Понякога някой става българин, защото е дал 20 000 за закупуване на експонат за националната галерия. А други и 200 000 да дадат – не стават. Просто защото така е решил някой от многобройните чиновници, по които се движат документите в министерството на правосъдието или дори в президентството. Не бива – трябва да внесем само едно изречение в този член 16 като определим каква е таксата. В САЩ тя е е 1 милион долара, в Канада е 600 000 долара, а в Англия е 400 000 паунда, в Малта е 400 000 евро. Ето как хем можем да намерим пари за реставрация на наши обекти, хем ще имаме достатъчно български граждани. За справка по тази линия трябва да се попита кметицата госпожа Фандъкова, с какви пари е реставрирана криптата на храма „Света София“. Близо 600 000 лева внесоха американци, които искаха да станат български граждани по мое време. И когато ги попитах защо искат да станат наши граждани, те казаха: „Хубава страна, обичаме я много, тук искаме да живеем“. Споделих това на бившия финансов министър Симеон Дянков, а той направо ме сряза с въпрос: „А къде си виждал страна с 10-процентов данък, няма такава страна!“.

Ето начини да решим демографията, защо да не се възползваме, както правят това много други страни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (23)

 1. поредните фалшиви измишльотини и глупости!ето това е да бълваш постоянно неистини и то в „уважаван“вестник като „труд“ с две думи -пълнене на страници,ей така да си говорим за нещо,а реалността в българия е ужасяващ…а истината е,че малкото „бесерабски българи“работили в българия не искат и да помислят за нея усетили „коректността“на нашите работодатели-вземат гражданство и право в германия!а останалите се преквалифицират в руснаци и замунават за богата москва

 2. Някои неща ,които казва професорът са верни,но някои и малко преувелечени.Получили били румънско гражданство за да работят в шуменската фабрика!!! Нека тези чорбаджии,за които лобираш ти и авера ти В.Сименов се научат да плащат нормални заплати,а не да внасяме нови безропотни роби.Толкова шивачки работят за мизерни заплати ,а други си търсят работа,защото просто друга няма.БГ гражданство в момента е ракета-носител за много хора да работят в Европа,но не и тук.Създайте условия на младите да раждат и да остават тук,а не да давате гражданство на калпак.

  1. да, ама трябва да си малко патриот с акъл, а не тум6ак пълен с евроатлантически ценности.

 3. бай ви божо е един обикновен лобист…той продължава да си живее в един негов измислен и нямащ нищо общо с реалността свят…нали миналата година докараха бесерабски българи да чистят тоалетни на слънчев бряг за 500 лв.е ,мислите ли че някой ще се върне!?никога!а и още повече българските им работодатели са крайно недоволни от тях!те бяха тук на почивка-не на работа,са лаконичните коментари на нашенски хотелиери!а защо не интегрирате ромите г-н професоре! знаете ли какво викат наште братя циганите-за толко малко пари нека българите да ви работят!

 4. заради такива дементирали многознайковци с „решения“ като божо, хората ще продължават да се изнасят от България… дори тези,които получат гражданството като трамплин.

 5. Има ли реални коментари от хора със сиво вещество в главата ,а не да имат закачалки на шапките си.

 6. Важно е качеството, а не количеството. При толкова калпав мат`рял все по-намаляващата раждаемост е една чудесна новина.

 7. Къде са тези 35 000 души бе -б-у-н-а-к-? Всички взеха българските паспорти и -д-у-х-н-а-х-а- да си уреждат живота в богатите държави и никога няма да живеят в България. Много ибичам га герберските свине се хвалят с постижения, но не резултатите под килима крият.

  1. Toва за 35-те хиляди вероятно е така. ЗА МЕН е странно, че Димитров от историкстава демограф. И може би нечестен, ако няма поне 4 внуци, които да живеят в Б-я. Има лаф: Мнозина говорят за времето (било лошо), но никой не прави нещо за подобряването му. Страшно е за цяла Европа, управляват я хора без деца: Меркел, Мей, Макрон и др., кой да реши кризата, ако липсва личен пример?

 8. Do gos.. Pr.. Dimitrov zasto tezi hora vzemat bulgarsko grazdanstvo samo i samo da se doberat do zapada osobeno turcite na koito se dava bulgarsko grazdanstvo zastoto dobre znaet ce za 300 godini bulgaria stava turska nima da ima carovi samo dzemji i minareta zasto e taka dobre znaete ce u nas mogat da ziveet nikolko biznesmeni iprodazni politici naroda izmira ot glad i bolesti tova dnes da si bulgarin.

 9. в самоков се натъкваме на един парадокс-хем имаме голяма безработица в града,хем боровец има недостиг на работници!всяка година гимназията по туризъм в самоков бълва кадри за туризма в общината,които никой не иска да наеме!имаше и украинци-след един месец глад и студ,събраха си багажа и обратно вкъщи!с трици маймуни не се ловят както е казал народа!а самоковските роми трупат огромни дългове към чез ви к и банките!а кметът владко георгоев брои колко ромчета са влезли в клас и колко не!

 10. Как да му вярваме в божиДАРовите фанариотски размисли по БОГарските проблеми. Ами нали ако не бяха гърците и евреите, щяхме да потурчим османците мнооого по рано. Достоевски описва какви сме били, и защо руснаците тукущо освободили се от крепосничество, се чудили от какво да ни освобождават!!????? Но това което виждат по късно, и са чували за циганокотурска жестокост, подклаждана от фанариоти и евреи, създават ясна представа за пъкленото дело в Батак, Копривщица и т.н. Цяла Европа е била потресена, но пак Русия, и то в най трудното време за нейния народ – решава да ни освободи. Да ама, Не!!!! Вече 140 години русофоби и русофили воюват в България, всячески подстрекавани пак от „загрижени“, триполови фанариоти, евреи, „миролюбиви“ полуфесове, и евро-атлантици, „стараещи“ се да имаме държава, но по техен тертип. Стига бе, като не ни харесвате държавата, махайте се, какви българи ще ни създавате, или приобщавате, ми ние от всякъде граничим с БОГари, и БОГарска земя.

 11. Взимам стъкла от една фабрика. На две от машините работят /много старателно/ българи от Бесарабия. Българския им е пълен със стари думи и изрази, а за по новите ползват руски. Често се сменят и ги питах защо. Третират ги като чужденци. България!?!

 12. ПРОБЛЕМИТЕ Г-Н ДИМИТРОВ Е В БЪЛГАРСКИЯ МАНАТАЛИТЕТ БЪЛГАРИНА НЕ Е ДОБЪР СТОПАНИН НА СОБСТВЕНАТА СИ ТЕРИТОРИЯ НЕ КАЗВАМ ДЪРЖАВА ЗАЩОТО ДЪРЖАВА ОЗНАЧАВА ЗАКОНИ КОЙТО ДА СА РАБОТЕЩИ ЗА ВСИЧКИ. ДОКАТО ДОМИНИРА БЪЛГАРСКАТА НЕПОЧТЕННОСТ, АЛЧНОСТ. ТАРИКАТЛЪК И ПРОСТОТИЯ КОЯТО Е ОТ НАЙ НИСКОТО ДО НАЙ ВИСОКОТО НИВО И Г-Н БОЙКО БОРИСОВ Е ПРАВ КАТО МАТЕРИАЛА Е ЛОШ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ КАКВО ДА ПРАВИТЕ АМИ ДЕЙСТВАЙТЕ В НАСОКА НА ПОДОБРЕНИЕ НА МАТЕРИАЛА ВНЕСЕТЕ НОВ СВЕЖ НО КАТО СЕ СМЕСИ С ЛОШИЯ МАТРАЛ НИЩО НЕ СТАВА ЗА ТОВА ПЪРВО ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ЗДРАВИЯ МАТРАЛ НО И ТУК Е ПРОБЛЕМ ВСЕКИ СИ МИСЛИ ЧЕ Е ЗДРАВ МАТРАЛ НО НЕ Е. МОЖЕ ДА СЕ ПОУЧИТЕ ОТ ПОГОВОРКАТА ЧЕ ОТ ВСЯКО ДЪРВО СВИРКА НЕ СТАВА НО С НОВИ ТЕХНОЛОГИЙ МОЖЕ И ДА СТАНЕ НАДЕЖДАТА, НАДЕЖДАТА ЧЕ ЕДИН ДЕН ПРЕДИ ДА ИЗЧЕЗНЕТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИТЕ.

 13. ЗАКОНИ ИМА ХОРА МНОГО НО ЧОВЕЦИ МАЛКО Г-Н ДИМИТРОВ С ЛОШИ И КАЛПАВИ УПРАВЛЕНИЯ ВЪРТЯЩИ СЕ ВСЕ ОКОЛО ЕДНА ОРБИТА НА ЛЪЖИ И ИЗМАМИ КАК ИСКАТЕ ДА ТРЪГНЕТЕ НАПРЕД СЪЗДАЙТЕ СИЛНА СОЦИАЛНО ПРАВОВА ПРАВНА ЗАЩИТА НА ВСЕКИ КОЙТО ЧЕСТНО РАБОТИ И ПЕЧЕЛИ. СЛЕДЕТЕ ДА НЕ СЕ ПЛАЩА ПО МАЛКО ОТ ПЕТ ЕВРО НА ЧАС ВСЯКА РАБОТА ДА СЕ СЛЕДИ ИМА НАЧИНИ И ТО ЕФЕКТИВНИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ. СТИГА С ТЕЗИ ПАСПОРТИ И ЖИТЕЛСТВА КОГАТО СЕ ПЛАЩА КОРЕКТНО ЕДИН ТРУД И КОГАТО ИМА ЗАЩИТА ЗА ЧЕСТНИЯ ЧОВЕК ТОГАВА НАПЛИВА КЪМ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е КАТО КЪМ ДРУГИ СТРАНИ. ОСТАНАЛОТО Е ВИЕ И НИЕ СИ ЛАЕМЕ И КЕРВАНЧЕТО НА МУШЕННИЦИТЕ И ДАЛАВЕРАДЖИЙТЕ СИ ВЪРВИ ВЕЧЕ КОЛКО ГОДИНИ.

 14. С тая дефектна пишка за какво ужилване грухтиш бе свинйо недна. Такива като тебе никога няма да им се угоди, там за където мечтаеш, и ти харесва, си гяур, а у нас грухтящ за османски права и свободи. Да можеш българи да кодошиш, и все българите ти виновни, идиот долен, за честност грухтиш, и социално правова защита – такава, каквато намериха клетите дечица, жени, старци в Батак , Перущица и цяла България ли, а колко са българите прокудени из целия свят, през вековете, нямаше ли да сме сега над 20млн. народ!? Права и Свободи…? ДА, ама НЕЕЕ!!! Как не си спомнихте за рода, за българското майчино мляко, как само ви се е втълпило османския мерак, 140 години все това грухтите и бълнувате, и не ви се ще гяури да сте, а над тях.

 15. Liberalite skoro shte vovedat nov zakon – bebeta shte se razdat samo ot laboratorii, ot semeto na glavniot Doktor na IVF klinikata ili s rekombinanntna DNK, preconception genetichno testuvane, shte gi otglezhdat 24 chsa v detski domove po nova obrazovatelna programa, za mama i tati/ komsholuka shte ima droga, alcohol i mnooogo sex ! Tui obache se planira prvo vo Skandinavieto, posle Zapadna Evropa, mozhe bi USA. Human genetic engineering/transhumans sledva social engineering -taka shte ni izbavat ot loshiot material -sex bez krai i bez zadrazhki, ala VINAGI ialov/bezdeten. Fikcia!? Tova sa idealite na svetovnite i Evropeiski polit-eliti, Merkel, May, Makron, Hillary….. Tèhnologiata e gotova, ostava da se smeni zakonodatelstvoto i da se omalomoshti obshtestvenata soprotiva.

 16. Тези, хиляди , които получават български паспорти трябва да остават да живеят и работят в България, а не само да се възползват от паспорта. Швейцарските искат от такива да прекарват поне 186 дни годишно в страната.Който не плаща данъци тук, не е никакъв гражданин. Съгласна съм ,етническите българи извън България да вземат бързо гражданство. Още-първо намалете причините за емиграция-пари за хората, не за администрацията.Мерки за връщане на емигриралите българи обратно у нас. Програми насочени изцяло към българския етнос /защото демографския спад е при българите/- за раждане на повече деца, подкрепа с пари, услуги и права.Не символично. И срещу определени условия-като да работят у нас 15-20 г., а не да получат парите и да идат в чужбина после.Предпочитам 2та милиарда за саниране да са отишли за подкрепа раждането и отглеждането на български деца, отколкото за стиропор и гипс.

 17. Ами ето как ще се справим с демографията у нас – правим заплатите и пeнсиите като средноевропейските и 2 млн. българи ще се върнат по родните си места. Само, че няма как да стане, защото управляващите ще трябва да спрат да крадат.

 18. То всичко това дето го приказвате и пишете Патриоти родни мили, ако можеше да стане щеше да стане до сега. В НАТО сме ще станат 15 години, а нямаме натовски оръжия, всичко руско, в ЕС сме от почти 12 г. , а акъла ви е още руски, „Държавата тва, държавата онова…“! Уж сме капиталистическа държава от 28 г. , а икономиката и начина ви на правене на бизнес е като в Русия, още комунистически. Чудите се защо Чехия, Полша, Унгария, Словения дръпнаха още преди 15 г. и нямат нашите проблеми, а щом се чудите значи сте тъпаци. В тия държави нямаше такова крадене, като по учебник в което по шуробаджанашки способ единствено БКП номенклатурата и тия от старото МВР и ДС се нагушиха с парите и държавното имущество, имаше го само в Русия. В тия държави нямаше мутри, не съществуваха „борчески“ групировки, чиито лидери, бяха сътрудници на службите и МВР и после същите ги отстраниха малко, по малко, и това го имаше само в Русия и Сърбия естествено. И къде сте сега? Ами при Русия и Сърбия, едната е пример за най-голяма разлика между огромното богатство на „олигархията“ около властта, и бедността на 90 % от народа, а другата, която води 10 годишна кървава война със всичките си комшии стигна до положение да се моли и драпа да влезе в Е.С. Словения, която първа избяга от Югославия сега има повече от 5 пъти по-висока средна заплата от Сърбия, дори Хърватия, дето влезе оня ден в Е.С. има 3 пъти по-високи заплати от тях и ако след година, две и сърбите влязат ще видите, че ще ни изпреварят само за 1 година. Икономиката се държи на умните, работливите и инициативните, а къде ги тука? Простите фашисти чехите дадоха завода „Шкода“ на Фолксваген и сега техните коли са елитна европейска марка с международен авторитет, а тука БКП даде стотици държавни предприятия на комсомолски секретари като Николай Банев, синчета на БКП активисти, които със своят бизнес опит и нюх ги докараха ги до пълен фалит. Същия да напомним на пред-последните избори заедно с жена си беше кандидат тандем за Президент и развяваше Руското знаме през цялата си кампания, борейки се фашизма и капитализма. Ами гастролиращият по телевизиите Васко Василев, бълващ умни мисли против Запада и Капитализма и на който Партията майка подари единственият у нас завод за хладилници „Мраз“, намиращ се на пъпа на София, който преди 15 години обясняваше как той е страхотен, умен, бизнесмен визионер и бизнеса му процъфти толкова че ще продава фризерите си даже на ескимосите…Ами завода фалира почти веднага и се оказа, че сега купуваме турски хладилници, и кво ли не без Турция да е в Е.С., а нашите комуняги дето са вътре не знаят какво да си правят заводите! Ами как да знае човека, като до 10.11.89. беше водещ журналист международник, чиято работа и тогава беше да громи с отровна пропаганда Запад и Капитализма, ама един пирон не е заковал през живота си.

 19. А докато у нас се твореше Комунистическия Капитализъм в името на Народа, самият Народ избяга на Запад, при Фашистите, щото там в Мръсният Запад е гадно, а тука в направената по руски образец Родина всичко е прекрасно! Даже в Цветущата Русия никой отиде, освен двама трима нашенски комсомолци за да има кой братушките напоително да интервюират по техните си Путински ТВ канали и да могат със сълзи на очи да разкажат как у нас Западните Капиталисти избиват Народа, който щото е „тъп като свински задник“ оди у Берлин, у Лондон, а не у Москва!

 20. А тва на Бай Божо идеите са „сетила се Мара да се побара“. Още при Бай Тошо 90% от българските семейства имаха не повече от 2 деца че и по-малко, а е ясно , че за да стои на едно място демографията, раждаемостта трябва да е над 2.2 деца в семейство и то ако няма войни, епидемии и емиграция. С емиграцията беше лесно, тръгнеш да ходиш на запад и те застрелват, затуй си седиш дома, а раждаемостта се вдигаше от обгрижваните с пари и привилегии от Партията турци и цигани и аха-аха-а-а да станем 9 милиона и летото на 1989 повече от 500 000 турци си отидоха в Турция и работата се разсъхна. Те заминаха половин милион, ама след година на изборите за Велико Народно събрание за ДПС у нас гласуваха пак толкова, демек турците при Тошо са били много над милион и кусур, щото трябва да броим и децата им дето не гласуват, и като турим и циганите още толкова и цифрата на българите излиза трагична, още тогава. Да добавим, че поради властващият Комунистически Интернационализъм Партията прибираше тука де що има „угнетени и шареноцветни“ от цел свет и така с помощта на Маркс , Енгелс и Ленин започнахме да изнасяме млади жени по Латинска Америка, Близкия изток и Африка. По Тошово време само в Сирия имаше над 2500 млади българки женени за араби, които са наплодили поне 250 000 малки арапчета, щото там нема лабаво, бой, е..н и арабска музика. Тука ,“ама сега не искам, още съм млада, чекай да да почна работа, да завърша“ и т.н. ама там тия не вървят, ако се налага и целата рода по мъжка линия помага в правенето на децата, а ако излезеш дори без разрешение от къщи първо жените в семейството ще я спукат от бой. Ами колко още бяха по останалите „братски мюслимански държави“, като Египет, Ирак, Тунис, Либия, Мароко, Алжир на които подарихме и десетина милиарда от скъпите долари в оръжие? Ами тия дето заминаха по Куба, Никарагуа, Венецуела и прочие „другари“ комунисти??? Ако някой се зарови в статистиката със сигурност ще излезе че по Татово сме „изнесли“ млади жени във фертилна възраст, колко имаше в областен град, като Сливен и които са народили близо милион малки борци против фашизма и капитализма, ама некъде другаде, не тука! А ся , оти тъй?

 21. Бай Ганьо е и рязан, чудо не чувано! Келепир и в тая работа ли има бе, туряш и феса и си гледаш интереса. А някой с бомбе си мислят , че тъй ще са добре…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.