Как замразяването на депутатските заплати може всъщност да ги повиши

2,5 млн. българи поискаха мажоритарен вот в два тура, подчерта пред БТВ новоизбраният председател на НС Димитър Главчев от ГЕРБ в отговор на въпрос в каква посока трябва да се променят изборните правила.

ГЕРБ е категорично против ограничаването на изборните права на българи, където и да живеят, каза още Главчев.

Относно предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова заплатите на депутатите да бъдат замразени със задна дата – на нивото на заплатите в края на мандата на 43-тото Народно събрание, председателят на парламента каза, че на първи прочит би казал, че това е популистко предложение, но при по-задълбочен анализ се вижда, че заплатите биха се увеличили. Депутатските заплати зависят от средното възнаграждение в обществения сектор през последното тримесечие.

Главчев не е много притеснен от новия си пост, защото беше зам.-председател в предишния парламент и го председателстваше по време на президентската кампания, когато Цецка Цачева беше кандидат на ГЕРБ. Според него и парламентът, и групата на ГЕРБ губят от това, че Цачева не влезе в 44-тото Народно събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Колко цинично! Този има вид на човек, на когото постоянно му се ходи в кенефа.

 2. Абе, главоч!!! Аз не помня досега да е имало такъв случай – след преизчислението заплатите на дИпутатите да намалеят!!!!
  И още като малка справка:
  САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;
  ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;
  БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.
  Чиновниците ни, предимно софиянци, в относителен порядък са 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските.
  Пропорционално в държавния апарат у нас на заплата трябва да има около 9 000 души, а не цели 440 000,
  Покорните данъкоплатци им плащаме не само високите заплати, но и осигуровките, представяте ли си?
  Луди ли сме всички, или сме тъпи и глупави по рождение?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.