Как зодиите драскат графити

Овен

Обзет от патриотизъм

Често под влиянието на алкохола патриотичните чувства на Овена така напират, че има опасност храброто му сърце да се пръсне. В моменти като този, хайдутите са грабвали пушките и са отправяли юнашки залп към луната. В градски условия това е нежелано, а и в някои случаи невъзможно поведение. Затова днешните Овни, ако са мъжкари и примати, пеят “Боят настана", реват "Ще ги избия всичките" и тупат с мек градски юмрук по масата. Ако са артистични по душа и имат под ръка спрей, ще се качат на някое строително скеле, за да надраскат по прясно боядисаната фасада "Революция".

Телец

Под лошо влияние

Телците са кротки и мирни хора. Те обичат културата, бахура и доброто възпитание. Но само понякога, под въздействието на незачитащи реда приятели, може да се полъжат да извършат безобразия, които нямат равни под слънцето. Като да изрисуват Паметника на съветската армия, да речем. И после никой - буквално никой - не би се усъмнил в тези порядъчни люде, Телците, че са участвали в подобно разбойничество. Освен ако не са графити майстори, представителите на този знак не са подготвени какво да надраскат, затова изпод ръцете им най-много да излезе нещо детинско, като зайче или цвете.

Близнаци

Пише „ххх“ и бега

Ако сте прочели за Телците, Близнаците са именно онези приятели, които им влияят зле и ги подкокоросват да нарушават реда. Близнаците нямат нужда от алкохол, за да се поддадат на пакостливия импулс да напръскат със спрей стена. Те не са от тези, които имат ясно послание към света, съгражданите и сънародниците. Не са обмисляли месеци наред как и къде да напишат "К.р за Левски", те се хващат за спрея и пишат спонтанно. Тъй като са артистични, не е изключено да са упражнявали личния си таг по време на лекции или дълги заседания, за да го възпроизведат на стената.

Рак

Скандални рисунки

Ракът е скрита лимонка. Никога не го подценявайте! Повечето Раци изглеждат напълно порядъчни и праволинейни. Дайте им една-две чашки за кураж, и ще видите какво става. На сутринта никой не би допуснал, че този гигантски мъжки полов член на входа на училището е бил изрисуван именно от възпитаната строга учителка по английски. Раците са като принцесата в "Шрек": денем - нежна хубавица, щом се появи Луната - върколясват. Сетете се за най-дръзките графити, които сте виждали. Те най-вероятно са дело на Рак.

Лъв

Несъбуден Банкси

Лъвът не е драскач, той е артист. Не цапа стената със спрей, а я украсява. Във всеки Лъв спи по един Банкси, но просто не знае как да се събуди. Докато геният в него е дълбоко заспал, Лъвът се упражнява. Подготвя се за бъдещата слава посредством серия от тайни упражнения пред огледалото. Рисува в скицник бъдещите си графити, пробва се да си изреже шаблон, дори може да се запише на уроци, ако намери такива. Но най-любимата му част е да успее да направи красива и сложна рисунка, след което скромно да признае пред възхитените си съучастници, че явно просто си му идва отвътре.

Дева

Да цапа стени? Никога

Хайде сега! Дева да рисува по стените? Какви си ги помислихте? Естествено, че това е невъзможно. Девите са хора с чувство за отговорност. Повече от всичко на света обичат реда и чистотата. Те по-скоро биха избърсали някоя стена, отколкото да я оцапат. Но алкохолът има това свойство да премахва задръжките дори и у Девите. И именно тогава любовта към чистотата им изиграва номер. При наличието на спрей в джоба и ако случайно пред Девата и нейните лоши приятели се ширне възхитително чиста снежнобяла стена, кой би упрекнал ръката на Девата, че сама се е плъзнала към спрея?

Везни

Заоблени форми

Везните са ценители на красотата, хора на изкуството. Дори и да не могат да рисуват, те непременно ще си подготвят поне три цвята спрей. Писането на лозунги като "Долу тези-или-онези!" не им е по вкуса. Те по-скоро биха направили разкошна рисунка. Техните графити най-вероятно ще са с кръгли и заоблени форми. Според психолозите тези форми говорят, че човекът е дружелюбен, избягва конфликтите и вярва в силата на любовта - сиреч благ и добронамерен индивид. Чудно защо близките на Везната не са много убедени в това и постоянно изпитват желание да я удушат.

Скорпион

Вандал в траур

Скорпионът е вандал в траур. Черният цвят спрей му е любимият. Но често рисува двуцветно - към буквите на надписа DEATH, добавя и стичаща се кръв. Това са хора, за които редът и законът са необходимо зло, създадено за другите. Затова не изпитват ни най-малко угризение, ако се случи да са се били напили, да са били напръскали със спрей "Локо София" на някое обществено място. Малко се засрамват впоследствие, когато се окаже че са били заснети от охранителните камери, но срамът не им пречи да си помислят: "Я, този суичър много добре ми стоял!", докато гледат записа в полицията.

Стрелец

И на трезва глава

Стрелецът обича да рисува и да рискува. Второто малко повече. Значи една среднощна хулиганщина, включваща катерене на някое особено опасно и високо място, или пък правене на графити под носа на органите на реда - най-добре на стената на районното, е тъкмо тяхното нещо. Графитите на Стрелците ги търсете с високо вдигнати глави - някъде по средата на фасадата или отстрани на някой мост. Какво може да пише? Всичко. От "Не яжте месо!" до "Бамби е гадина" или "Пръц". И, забележете, въобще не се налага да се напият, за да извършат противообщественото си дело.

Козирог

Спрей не пипва

Козирогът спрей не пипва! Запомнете това. Дори и да му натикате насила спрей в ръцете, да го напиете и да го заведете пред най-изкусителната току-що ремонтирана стена, той няма да се изкуши. Причините са три: едната е, че Козирогът наистина вярва в правилата за обществения ред, втората е в прагматичната му природа, която се отвращава при мисълта че някой майстор си е свършил добре работата, за да дойде един кретен и да я окепази. Третата причина е, че Козирогът не изпитва порив за рисува по стени и дори не знае какво да напише. Би го направил единствено за отмъщение.

Водолей

Спасете планетата

Бурна нощ, танкерът с гориво се люшка, дори и на пристанището. На малка моторна лодка с челници на чело, към кораба се приближават двама безумци. Докато единият управлява лодката, другият с разкривен почерк пише: "Спасете планетата". Лошото е, че го е написал твърде ниско и до сутринта вълните са го размили. Водолеите биха използвали нагледни средства за агитация във всякакъв вид, включително и под формата на графити. Те невинаги се провалят и са в състояние да планират отлично акцията. Но не биха пръскали по стените безсмислици от рода на MAKE LOV, NOT RIBOLOV.

Риби

Рисува бавно и с кеф

Рибите не правят "бомба" - драскаш и бягаш. Те са естети. Техните графити са красиви или поне интересни. Обикновено не ги правят на забранени места, защото знаят че изкуството, освен жертви, изисква и време. А захване ли се да твори изкуство, всяка Риба се изгубва във времето и напълно забравя къде се намира. От захласа не може да я извади дори и присвяткащия буркан на полицейската кола. Като интелигентен и просветен творец, рисува 3D форми, също така предпочита меките, вълнообразни линии, което показва че са адаптивни и креативни, но и нерешителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп