Как се забавляват зодиите

Овен

Спортуване и пиене

Овните обичат да доминират, но по отношение на забавленията често разчитат на вкуса и избора на приятели, роднини, колеги. Те с удоволствие се присъединяват към това, с което се занимават важните за тях хора. Така че Овните не е изключено да правят напълно различни и противоречиви дейности в свободното си време. Могат да спортуват до пълно изтощение, а следващия уикенд да отидат на бар и да си направят състезание по пиене. Ако в даден момент никой не ги провокира да направят нещо, тогава най-вероятно те ще започнат да кроят планове за завладяване на света или поне за спечелване на сърцето на конкретен човек. Обичат да разработват стратегии и мечтаят за големи постижения.

Телец

Разходки и хапване

Телците често се забавляват, като правят нещо полезно. Те могат да се занимават със занаяти в свободното си време, да ремонтират, да анализират разходите си и да изчисляват печалбите. Въпреки това не отказват да посещават културни институции - представителите на тази зодия имат доста изискан вкус, така че сред тях има много запалени театрали, любители на частни филмови прожекции и оригинални изложби. Освен това Телците са гастрономи, така че обичат да се мотаят в кафенета с голям асортимент от десерти и в ресторанти с добра кухня, както и да готвят някои сложни ястия у дома. Обожават природата и се опитват да прекарват колкото може повече време на чист въздух.

Близнаци

Шумни събирания

Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания. Харесват активни и интелектуални игри, танци и различни видове флашмобове. Получават огромно удоволствие от страстни дискусии и могат да спорят до дрезгавост по някакъв напълно безпринципен въпрос. Впечатлени са и от гастрономическите забавления. Често организират кулинарни маратони, по време на които готвят и консумират невероятно количество храна. Освен това в свободното си време Близнаците обичат да се забъркват в приключения, в които или действат като подбудители и след това гледат с удоволствие как онези, които са подтикнали към следващото приключение, се измъкват от последствията.

Рак

Ръкоделие и усамотение

Раците предпочитат да прекарват свободното си време тихо и незабелязано. За тях свободните от грижи моменти са истински щастливи, когато могат да се затворят от външния свят и да останат сами със себе си или с някой много близък. Представителите на тази зодия обичат спокойните разходки из красиви места, личните ложи в театрите, уютните вечери край камината с чаша ароматен чай или пред телевизора, гледайки хубави и сантиментални филми. Харесва им да четат и да се занимават с ръкоделие. Сред тях има и такива, които обичат да посещават социални събития. Могат да бъдат привлечени на шумни места само ако имат нужда от силни емоции или ако могат да извлекат някаква полза.

Лъв

Творчески изяви

За Лъвовете забавлението зависи от това, към което са пристрастени в момента. Понякога прекарват всяка свободна минута с приятели на шумни разговори и богато наредена маса или гъделичкат нервите си, като правят нещо екстремно. А друг път се крият в своята дупка, в която четат книги от любимия си автор или ентусиазирано играят някоя компютърна игра. Ако представителите на тази зодия имат прилив на творческа енергия, забравят за всичко на света и се изразяват творчески - пишат поезия, проза или музика, рисуват, усъвършенстват умението си да свирят на някакъв музикален инструмент. Интересно е, че уморени от някакъв вид творчество, почти веднага намират ново хоби.

Дева

Концерти и фитнес

Девите обичат да посещават различни концерти и презентации. Харесва им да бъдат сред тълпи и да наблюдават хората, да се разхождат и да карат колело. Колкото по-близо до природата са представителите на тази зодия, толкова по-добре се чувстват, така че при хубаво време предпочитат пикници, а не седене в задушна стая. В свободното си време се занимават много със спорт или фитнес. Девите по правило си позволяват всички тези забавления само ако нямат домакински или селски дела, от които също получават известно удоволствие. По-скоро, те се „зареждат“ не толкова от домакинските или градинските задължения, а от осъзнаването, че правят всичко правилно и изпълняват дълга си.

Везни

Празници и кино

Везните са склонни да обичат празниците, така че празнуват всичко в календара, включително Деня на Бастилията и премахването на крепостничеството. Те се наслаждават на всички етапи - подготовката, избора на тоалети, празника и шумното общуване, тоест изпитват не по-малко удоволствие от предпразничната суета, отколкото от самото парти. Везните обичат да пазаруват и това е не само възможност за разумно (а понякога и глупаво) харчене на пари, но и вид терапия. Те могат да прекарат половин ден в пробната, опитвайки всичко, което им хване окото, или на зеленчуковия пазар, избирайки стоки и пазарейки се за цената. Обожават киното и могат да се взират в екрана с часове.

Скорпион

Екстремни забавления

Скорпионите имат много оригинални забавления. Обичат да си „играят“ с чувствата, съзнанието и подсъзнанието на другите. В свободното си време често създават изкуствено ситуации, в които околните пърхат като пеперуди в мрежа, а самите Скорпиони с удоволствие наблюдават как техните „експериментални субекти“ се опитват да се справят с обстоятелствата. Въпросът обаче не се ограничава до експерименти върху другите. Скорпионите обичат всички онези забавления, които носят някакъв риск. Те са фенове на екстремните спортове, понякога слизат под земята с копачи или се катерят в пещери със спелеолози. По принцип приоритетно е всичко, което кара кръвта да тече по-бързо.

Стрелец

Пътуване и състезания

Стрелците обичат да пътуват и ако не е възможно да отидат някъде, вместо чужди страни и градове, те „изследват“ старите си приятели или създават нови запознанства. Освен това харесват скоростта, така че често или участват в състезания, или овладяват умения за езда и правят конни разходки, които в никакъв случай не са бавни. Те са впечатлени и от други спортове, особено от тези, в които постоянно се провеждат състезания и могат да се покажат в целия си блясък. Стрелците обичат да философстват - те щастливо прекарват свободното си време в дълги разговори и понякога толкова много се увличат, че опонентите им просто се губят и не знаят какво да отговорят на тези родени софисти.

Козирог

Катерене и срещи

Козирозите всъщност не обичат да се забавляват. Празното забавление не е за тях, тъй като всичко, което правят, трябва предварително да носи практическа полза. Въпреки това те получават огромно удоволствие от изкачването на нещо високо. Това може да е планински връх, стена за катерене или просто хълм в най-близкия парк. За тях това е един вид метафоричен път към самия връх на социалната или кариерната стълбица, тоест така се програмират за успех. Освен това Козирозите понякога си позволяват да посещават социални събития. Но не за да се забавляват, а за да се срещнат с влиятелни хора или да поговорят в неформална обстановка с онези, които могат да им бъдат полезни.

Водолей

Разговори и ремонти

Водолеите обичат общуването, така че им е приятно да прекарват време в компанията на познати и напълно непознати. Харесва им да изразяват мнението си, да слушат историите на другите и да клюкарстват. За тях е развлечение подобряването на дома. Постоянно правят промени в интериора, постигайки абсолютна красота, функционалност и комфорт. Водолеите обичат да опитват всичко ново. Те често посещават различни майсторски класове, йога и танци и измислят определени ритуали. И въпреки че представителите на тази зодия бързо се уморяват от следващите си хобита, това не им пречи да намират нещо вълнуващо отново и отново, за да разнообразят свободното си време.

Риби

Фантазиране и общуване

Рибите не знаят как да се забавляват. Разбира се, те получават известно удоволствие от общуването с близките си, от някои хобита, от пътувания и разходки. Въпреки това, дори в момент на приятно безделие, в тях живее известно безпокойство. Даже и в свободното си време, постоянно си спомнят някакви недовършени дела, неизпълнени обещания и тяхното благополучие, на което някакво забавление хипотетично може да навреди. Има обаче нещо, което доставя на Рибите безгранично и безмълвно удоволствие – те обичат да фантазират. Това забавление им помага да се справят с трудностите на реалния живот и да се абстрахират от чувството, че постоянно са длъжни на някого.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп