Как се отопляват зодиите, когато има авария?

Овен

Разбива леда

с рогата си

Студено е в дома на Овена. Парно няма, печката тип “духалка” се e сдухала по случай аварийно настъпилата ледена епоха. През процепите в панелката вият тънки ветрове. С какво се топли Овенът в този случай? С нищо! Това, че шета неуморно напред-назад като прахосмукачка робот, поддържа постоянната му телесна температура в разумни стойности. Единственият му дерт е, че от душа в банята тече планински поток. Но Овенът затова е Овен - той няма страх от нищо и влиза с рогата напред под душа, дори когато водата е малко над точката на замръзване.

Телец

Не се оставя

на произвола

Телецът обича удобствата. И мрази някой да му ги проваля. Особено ако този някой се окаже “Топлофикация”, която с едната ръка му спира парното, а с другата му дърпа паричките от банковата сметка. Затова през последните няколко дни Телецът - обитател на столицата, беше в много лошо настроение. Все пак, като делови и действен човек, той не се оставя на произвола на съдбата, а взема нещата в сръчните си и вещи ръце. Тоест тича до магазина за проточен бойлер (ако съвсем случайно му липсва такъв) и за няколко печки, с които да забрави за кризата с топлото.

Близнаци

На гости с

изкъпване

Докато единият Близнак пустосва виновните за това, че вкъщи се гонят пингвини и бели мечки, другият призовава приятелите си във фейсбук на бунт. Аха да набере достатъчно последователи за един приличен протест, и му писва, махва с ръка и престава да отговаря на коментарите на доброволците. Близнакът не страда много от това, че парното в дома му зъзне. Докато хойка по заведенията, няма да усети студ, а за двама под одеялото и без отопление става горещо. Решава лесно проблема с топлата вода, въвеждайки новата практика “на гости с изкъпване”.

Рак

Оттегля се

от света

Ракът вижда в аварията на парното знак, че трябва да се оттегли от света и да потъне в сенчестите води на летаргията. Тоест, да се окопае вкъщи, гушнал печката, и да изгледа всички стари филми, за които не е имал време. Не го търсете Рака в тези дни на тежки изпитания. Той не е на работа, защото е много, ама много болен от “остра вирусна инфекция”. Всъщност тази ситуация дори донякъде му е приятна. С изключение на частта с къпането в мразовитата баня. Купува бойлер и успява да го монтира тъкмо, когато пускат парното и топлата вода.

Лъв

Отива

на курорт

Лъвът през зимата не мръзне. Не трепери. Щом няма парно, той си взема няколко дни отпуск и отлита за топлите страни. Ако не може да си го позволи, отива на ски или на кратка СПА ваканция. Ако и това не му е по джоба, си прави селфи как блаженства по хавлия в топлата стая с питие в ръка, като коригира на фотошоп цвета на посинелите си устни. Това, естествено, е преувеличение. Практичната страна в характера му отдавна се е проявила и Лъвът или се е преселил временно при приятел с парно, или се е оборудвал с нужните отоплителни тела и бойлери.

Дева

Подава

жалба

Девата зъзне, а не обича да є е студено. Ама никак! Девата не обича да й е горещо - това също е факт. Но най-фактическият факт е, че Девата мрази, когато разни мърлячи є развалят удобството. А в нейното съзнание мърлячи са всички, които са допуснали пробив в системата - каквато и да е тази система. Щом има авария, значи нещо не е било свършено както трябва, разсъждава Девата, докато с чиновническа прецизност пише жалба срещу “Топлофикация”. За представителите на този знак е много важно ред да има. В това отношение не прави компромиси.

Везни

Прави си

селфи

Представителите на този знак реагират на предизвикателството, поставено им от “Топлофикация”, в зависимост от настроението. Веселата Везна се снима как зъзне и се пуска в социалните мрежи. Мрачната ще омърмори орталъка - студено ми е, не мога да се изкъпя, трябва да сваря 35 тенджери с вода, за да напълня ваната, а пък огромен бързовар нямам. И това ще бъде, ако попаднете на възпитаната Везна. Везната хулиганка използва лош език по отношение на хората, отнели є изконното право да се разхожда по къси ръкави из къщи и да се плацика с часове в банята.

Скорпион

Добива

странен цвят

“Хайде да те водя вкъщи на парно и да се изкъпеш.” Скорпионът ще съумее да се възползва от драмата с парното, като вкара в действие най-новата свалка в столицата. Това е, когато е от щастливците с отопление или пък има приятел от тези привилегировани квартали. Ако е изтеглил късата клечка и домът му е с два-три градуса по-топъл от навън, не прави от мухата слон, а кротко зъзне. Бидейки гадинка държелива, Скорпионът без гък понася тежките условия - и в пек, и в студ не мърмори, само добива все по-необичаен цвят.

Стрелец

Не е

забелязал

Авария ли? Каква авария? Стрелецът не е забелязал да е имало авария. Той е толкова корав, че влиза в банята, като един Чък Норис плиска леденостудената вода и започва да пищи едва след като си е насапунисал главата. Дори когато зъзне, Стрелецът зъзне безотговорно. В момента, в който заработи парното, той вече е забравил как е мръзнал и първи се отказва от призивите на Близнака към бунт и масови безредици. Обикновено Стрелецът, както и Овенът, не страда много от липсата на парно, понеже почти никога не се спира на едно място.

Козирог

Реагира

най-разумно

Козирогът е зодиакалният знак, който реагира най-разумно на предизвикателствата. Не крещи и не проклина, а действа. Когато е студено, купува печка. Не се къпе, докато не дойде топлата вода. Не за друго, а защото е под достойнството му да се полива с тенджери и канчета. Той има в дома си проточен бойлер, но се тревожи че в мига, в който го монтира, онези гадове ще поправят аварията и пак ще трябва да го сваля. От премръзване се пази, като следва добрите практики в други по-северни държави, например Русия, където водката е на почит.

Водолей

Знае най-добрия начин

Водолеят е човек, който знае какво е трябвало да се направи, за да не се стига до авария в централното отопление. Би могъл да открехне и “Топлофикация”, но няма да го направи - той не хвърля бисери на прасетата. Водолеят също така знае кой отоплителен уред е най-добър в такива извънредни ситуации. Той е компетентен и по въпроса за бойлерите и бързоварите. Понеже всяко от тези мнения трябва да се изкаже и обсъди, в дома му няма нито един от тези уреди - поне нито един, който да е там благодарение на Водолея.

Риби

Алкохолът

сгрява

Всеизвестен факт е, че алкохолът сгрява. По-малко известен факт е, че алкохолът сгрява Рибата - при това отлично я сгрява. При авария и липса на парно и топла вода представителите на този знак, които не пият, изпадат в зимен сън. Кръвта им не може да циркулира при толкова ниски температури. Невъзможността да си вземат съживителен горещ душ ги потиска. Възможно е дори да откажат да станат от леглото и да настояват да преживеят мразовитите дни, сгушени в топлите завивки с дистанционно, телефон и книжка в ръка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл