Как ходят на лекар зодиите

Овен

Стяга се и оздравява

Овенът не боледува. Никога! Медицинските прегледи са за слабаци, а той е жеУезен. Само ако изпадне в пълна немощ, някой от близките му ще има шанс да го завлече на специалист. Пред лекаря Овенът изведнъж се променя. Той видимо живва. Кръвното му неочаквано се нормализира. Сърцето помпа равномерно, температурата спада, счупеното - ако има такова - зараства. След като направи добро впечатление със своята жизнерадост и дръзновение, Овенът си тръгва от кабинета, пожелава приятна работа на доктора и... припада пред вратата.

Телец

Като нормален човек

Телецът е нормален човек. Ходи нормално на лекар, като всеки друг – а именно, когато ножът опре до кокала. Пред медицинското лице се държи ведро, но смирено. Не се ежи, не дава съвети на доктора, а слуша, дори си записва, а след това и изпълнява. Ако прецени. В много отношения Телецът е идеалният пациент. Не досажда с прекалено много въпроси, не се обажда през час на джипито и е склонен да се грижи за здравето си в рамките на разумното. Докато нещата не опрат до инжекции. Тогава може да превърти и да избяга от кабинета.

Близнаци

Мрази да чака

Ако имаше как да влезе в болницата и направо да го прегледат, Близнакът досега десет пъти да е отишъл на лекар. Но да чака на безкрайна опашка със сприхави пенсионери и ученици-безделници, дошли да изиграят по един етюд за извинителна бележка – не, това не е сценарий от филма на Близнака. Той по-скоро ще си плати за частен прием в скъпа клиника. Близнаците много-много не се доверяват на хората с бели престилки, затова ходенето на лекар при тях е по-скоро нещо като суеверие, отколкото разумна надежда, че ще им помогнат.

Рак

С готовност, защото е болен

Ракът с готовност посещава лекарски кабинети и лаборатории. Той е отговорен човек, който се грижи за здравето си. Всяка игла, забита във вените, и всяка чашка за урина укрепват усещането му, че полага осъзнати усилия в тази насока. Жалко е, че повечето лекари не разбират сериозността на състоянието му и го отпращат с рецепта за витамини и препоръка да си почива. Ракът няма нужда от почивка, а от спешно лечение на повече или по-малко съществуващите си болести. Той не е хипохондрик. Той просто е един много болен човек.

Лъв

За какво му е лекар?

Лъвът няма защо да ходи на лекар.  Ако е хванал грип, ще чака да му мине. Ако е ангина, знае точния антибиотик: на един приятел тъкмо му го предписаха. Кожните болести разпознава и лекува по интернет. Проблем е, ако счупи ръка или крак. Тогава вече се налага да потърси помощ. Пред специалиста в престилка се държи с достойнство, не си позволява да хленчи като малко момиченце, дори когато го боли. Послъгва, за да изкара инцидента по-скоро героичен, отколкото трагикомичен, нищо че най-вероятно се е подхлъзнал на плочките в банята.

Дева

С готова диагноза

Девата влиза в лекарския кабинет и казва: Докторе, имам ... (диагнозата на латински). Пробвах с този и този природен цяр и с еди какъв си препарат, но сега ми трябва рецепта за... " Твърденията че всички Деви са хипохондрици няма как да бъдат верни – поне половината са природни лечители, медици по призвание или истински медицински лица. Като цяло Девите не са загубили връзка с организма си и обикновено сами знаят как да се лекуват. Те ходят на лекар, понеже са дисциплинирани и знаят че така трябва. И защото са хипохондрици.

Везни

Отива само в краен случай

Когато ги заболят бъбреци, Везните си увиват кръста с шал и пият екстракт от червена боровинка. Ако изкълчат крак, си слагат лед, купуват от аптеката нешо, което една жена в трамвая им е препоръчала, и така куцукат, докато им мине. Отношението им към медицината може да бъде обобщено в две думи: избягват лекарите.  То е основано на здравото схващане, че хората с престилки са или убийци, или некадърници. Разбира се, учтивата Везна никога не би си позволила да изрази такова крайно мнение. Но отива на преглед само в краен случай.

Скорпион

Страхува се от зъболекари

Има две неща, от които всеки Скорпион се бои – от зъболекарите и от тъмното. Защо от тъмното? Защото в тъмното кой знае дали не се крият зъболекари. Разбира се това е стар виц, но много точно описва чувствата на Скорпионите към денталната медицина. Когато имат друг здравословен проблем, те не се преструват, че нищо им няма и не се залъгват, че ще им мине от само себе си.Отиват чинно на лекар – на един, на втори, на трети, докато проблемът не се разреши. Скорпионите проявяват неочаквано здрав разум, що се отнася до здравето.

Стрелец

Обича да пипа

Стрелецът е сред най-самоотвержените борци със здравната система. Той е дал обет за запрещение – тоест, да не стъпва на лекар. Но все пак понякога му се налага да наруши този обет. Веднъж попаднал в лекарския кабинет, съпротивата му се стопява. Стрелецът установява, че не е чак толкова лошо да го лекуват и да му обръщат внимание и започва искрено да се забавлява. Там всичко му е интересно. Обича да пита и, когато не го гледат, да пипа. Не е твърде чувствителен и остава весел, дори когато от вените му стърчат тръбички и игли.

Козирог

Най-сетне щастлив

Постигнете целите, които сте си поставили за този почивен ден. Работата ви спори, въпреки трудностите. Деловите разговори са успешни. Късметът няма да ви изостави, въпреки опитите да ви ядосат. На работното място сте задължени да завършите започнатите задачи. Начинанията са нежелателни, за да не си създадете бъдещи проблеми с невъзможността да ги завършите. Отидете на гости или си поканете приятели у дома. Самотните ще получат признание и ще се радват на успех в личния живот. Вечерта сте уморени. Искате да избегнете секса, но той ще ви разтовари.

Водолей

Не мрази докторите

Водолеите не мразят докторите. Докторите мразят тях. Дори има една особеност, известна само на акушерките: и тя е че представителите на този знак се раждат различни от другите бебета. Те идват на белия свят като малки китайски мъдреци - с дълги черни мустаци около устичките. Впоследствие придобиват нормален за възрастта и пола си вид, но по душа си остават всезнайковци, досадни като прословутата китайска капка. Не е за учудване че джипитата и специалистите се опитват да си ги прехвърлят един на друг, като горещ картоф.

Риби

Безразсъдно смел пациент

Човек и добре да живее, се разболява и му се налага да се яви на преглед..Ако лекарят/лекарката се окаже млад/-а и красив/-а, Рибите натискат мислено копчето с надпис "Чар", пускат пленителната усмивка и в резултат получават ВИП-грижи от поласкания специалист. Но дали ще спазят разпоредбите му? Не, разбира се. Ще продължат да си пушат, въпреки лекарската забрана. Да ограничат сладкото? Глупости!  Рибите са безразсъдно смели пациенти. Те с готовност поемат риска за здравето си, щом нещата са опрели до това да се разделят с вредните навици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп