Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Как хората в цяло село се оказаха длъжници на арендатор

Жители на пловдивското село Песнопой, пловдивско се оплакаха, че от няколко години арендаторът Найден Даскалов ги тормози. Напрежението в селото ескалира през последните дни след като се разбира, че вече са заведени съдебни дела срещу собствениците на земите за десетки хиляди левове.

Споровете за неизплатени арендни вноски и необработени земи започнали още през 2011 година, информира БНТ.

“Жито не ми даде, ни едно зрънце. Одих за жито. Оп! Няма жито за теб. Направи договор за 15 години, тогава ще ти дам. – Ти подписа ли? – Не, не щях…”, разказва Стайка Лалова.

Договорите за аренда били уговорени устно да бъдат с продължителност 5 години, но после хората разбрали, че периодът за ползване на земята е по-дълъг. “Договорът, който беше за 5 години той го е направил за 15 години… На тея пет години на договора, който съм подписал с него слага едно число и става на 25 или 15 г.”, обяснява Ангел Кичаров.

Съселянинът му Видол Лазаров допълва: “За мене си е пълна измама на цялото население. – Колко са пострадалите? – Половината село най-малко 300 човека. Не дава рентата и той така ги караше”.

Обяснението на арендатора Найден Даскалов е, че наистина в момента се водят десетки дела за ползването на земята. Според него, договорите и в момента са действащи и той ще търси правата си докрай.

“Той твърди, че има ябълкови градини има розови масиви, а в действителност там няма абсолютно нищо, нито пък има култура която е добита от тях. Набрани ябълки или предаден розов цвят”, коментира Янка Чонова, кмет на Песнопой.
За тази розова градина арендаторът иска обезщетение от 15 хиляди лева.

В понеделник в село Песнопой десетки пострадали ще бъдат разпитани от следователи за да се изясни дали има измамени при подписване на договорите за аренда.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.