Как чистят зодиите през пандемията

Овен

Като ламбургини

Овенът чисти като ламбургини – докато врътне ключа, и вече е на финалната права. Минава като виелица през всички помещения, дори на по-съмнителните участъци, като пода в кухнята и антрето пред входната врата, се връща да изтърка два пъти. С антибактериален препарат. Нищо че знае, че вирусът не е бактерия. На този толкова енергичен Огнен знак не му трябват часове на самовнушение и кандърми, както на някои по-мързеливи. Достатъчно му е да открие макар и минимален прозорец в напрегнатия си карантинен график, за да запали тротинетката и да овършее къщата с трета космическа.

Телец

Без ексцесии с парцала

Телецът е практично добиче, не се тръшка за отвлечени драми, като какво щяло да стане със свободите ни в бъдеще. Като най-виден щраус на зодиака, предпочита да не мисли и за финансовата криза, която се задава. Всеизвестно е, че когато има къде да си зарови главата, дори това да са плочките в банята, Телецът непременно ще го направи. Колкото до хигиената, той е домошар и в дома му блести от чистота, но без ексцесии – например, не е минал двукратно всички повърхности със спирт. Единствената му слабост е, че затулва липсите, причинени от социалната изолация, като ги затъпква с храна.

Близнаци

В дома му е бойно поле

Този Подвижен знак има нужда не само от разнообразие, но и от движение – в най-буквалния смисъл. Дори Близнаците, които преди пандемията мразеха спорта, сега гледат с копнеж към паркова. Затова в шетането са като природна стихия: профучават през стаите с непредсказуемостта и скоростта на кълбовидна мълния, като едновременно подреждат, чистят и разместват. Когато се изтощят и седнат да похапнат насред целия този хаос, се чувстват като след битка - домът им е на вили и могили и навсякъде се въргалят трупове на възглавници, дрехи за изхвърляне и книги, които се чудят къде да преместят.

Рак

Шкафовете мъркат

Ракът приема относително леко самоизолацията. Това е шансът му да остане със семейството. Най-сетне може да ги държи под око. От най-малките, през пуберите, та до партньора или родителите, ако и те живеят наблизо, всички ще трябва да се държат подобаващо – да стават овреме, да си оправят стаите, да помагат в чистенето, да закусват, обядват и вечерят заедно. Повечето от Раците са безукорни домакини, но тези дни са издигнали грижата за дома до следващото ниво – местата, където пъхаме предметите, когато бързаме. Всички килери и шкафове мъркат доволни, проветрени и в пълен ред.

Лъв

Научава се да шета

Лъвът зад решетките не е така блестящ, както е под светлината на прожекторите. Неприятно е да го признаем, но му липсва постоянството и навиците да поддържа реда и чистотата вкъщи. Допреди карантината обикновено е делегирал тези досадни задачи на други хора – товарил е членове на домакинството или пък е наемал професионални помощници. Сега всичко това лежи на ръцете му. И, колкото и да е ленив, като един истински лъв, сега му се налага да преодолее себе си в името на красотата. Родените под този Огнен знак никак не обичат, когато нещо около тях е грозно, нечисто или неподредено.

Дева

Бърше и пее

Девата чисти и пее. Понякога дори буквално. Притеснителните новини за разпространението на пандемията ги карат да се чувстват още по-уютно и приятно вкъщи, заобиколени само от близките си. За щастие на Девата, работата в едно домакинство никога не свършва. Повечето от родените под този знак принципно обичат да я вършат, особено сега, когато ще могат и да се насладят на току-що подредения и блестящ от чистота дом. Така че тези задължения не им се виждат нито натоварващи, нито досадни. Усещането, че всичко около тях е в (почти) пълен ред, им носи душевен покой.

Везни

Спешна работа няма

Важното е в тези разделни времена да сме предпазени добре от всякакви вируси, казва си Везната и си поляга блажено на дивана. Какво пък толкова? Спешна работа няма. А и шетането не е заек да избяга. Родените под този знак мразят да се напъват излишно. Затова разпределят задачите си в рамките на няколко дни. Това неминуемо създава известен хаос в къщата, която сякаш сама се разхвърля – така, от чиста злобичка. А докато почистят в едното помещение, другото пак е станало за чистене. Ето така се стига до това, че Везната отказва да се главоболи и се изпъва отново на меката мебел.

Скорпион

Когато му дойде музата

Чистене? Подреждане? Защо занимавате Скорпиона с тривиалности? Той чисти и подрежда, но когато му дойде музата. С течение на времето е осъзнал преимуществата на социалната изолация. Например това, че сега вече дори не му се налага да обяснява на загрижените си близки защо от месеци не си е подавал носа навън. Скорпионите имат толкова напрегнат вътрешен живот, че буквално се чудят с кое първо да се захванат. По тази причина се отдават на единствения си (според тях) порок – да следят с наркоманска страст лошите новини. Е, докато си пийват любимото питие и чатят с приятели.

Стрелец

Ту тук, ту там

Стрелецът тези дни е връхлетян от безпокойство, за което възрастните хора казват „непрекъснато шава, все едно има таралеж в гащите.“ Тъкмо седне, и отново е скочил на крака. Започне да прави едно, но по средата на пътя вече се е заел с друго. Нито една книга не е дочетена, нито едно занимание не е довършено докрая. В контекста на това му състояние, чистенето е разтуха за неспокойния му дух. Може да се каже, че карантината е подобрила домакинските му навици. При обикновени обстоятелства Стрелецът не се задържа достатъчно дълго вкъщи, за да поддържа чист и подреден дом.

Козирог

Без много мотаене

Малко вероятно е тъкмо Козирогът да се е паникьосал и да дезинфекцира през 15 минути дръжките на вратите и ключовете на лампите. Почти всички Козирози поддържат безупречна лична хигиена и си мият редовно ръцете и без да се налага да им го натякват по телевизията. Родените под този Земен знак имат прагматичен и сериозен подход към домакинската работа, който продължават да спазват и сега: гледат всичко да изглежда в ред. Ако има нужда от почистване, замитане под килима или оправяне, планират и, без много да се мотаят, го свършват. Досега този метод е винаги е работил.

Водолей

Мързелива Пепеляшка

Към социалната изолация Водолеят изпитва смесени чувства. Мрази я, защото ненавижда да бъде ограничаван и да му се казва какво да прави. Но и не може да не признае, че тя му дава условия да се задълбочи в темите, които винаги са му били интересни. Чистенето на дома е последното нещо, което занимава мислите му. Водолеите имат доста хаотични домакински навици. Те действат на пориви. Дни наред не пипват нищо, а, като ги прихване, изведнъж се хващат да парцала и с часове търкат, разтребват и чистят, като Пепеляшка, но без помощта на гълъбчетата и гургуличките от приказката.

Риби

Само в краен случай

В последно време Рибите намират все по-голяма утеха в музиката. Те прекарват доста повече време в рисуване, четене и витаене в облаците. Свикват с изолацията и тя им носи повече спокойствие и хармония, отколкото страх и раздразнение. Разбира се, тревожат се, като всички нормални хора, носят маски, мият си ръцете и в чантата си имат дезинфектант. Но, колкото до чистенето вкъщи... да кажем, че не си дават зор. Представителите на най-отнесения знак в зодиака се захващат само в краен случай, когато купчината чинии се извиси над допустимото ниво и чистите чаши започнат да свършват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп