Глобиха над 43 000 шофьори от началото на акция „Зима“

Италианска светкавица с мощността на 819 коня Sian е първият хибрид на Lamborghini и най-мощният модел на марката

Какво правят пенсионери в публичен дом?

Все още се издирва мъжът, който нападна и рани жена при обир в газстанция в София

Елизабет Хърли: Страстта е полезна за здравето

Днес е Световният ден в памет на жертвите от катастрофи

Зодиите на пътя

На 17 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 17.11.2019

Жена е била ранена при въоръжен обир на газстанция в София

Хиляди се събраха на протест срещу Николас Мадуро във Венецуела

Зловещият Какамо – между легендите и историята Каменното орлово гнездо сякаш е обитавано от призраци

Конят, който предизвика катастрофа със 7 ранени, е безстопанствен

Родителите на починалото 3-годишно дете: Лекарите виждаха, че умира

Към „историята си” добавяме истерия След Паисий, комай нищо

Календарът на МОН с 4 фотографии на ученици от Свищов

Календарът на МОН е украсен с 4 снимки на ученици от Свищов.В първия национален фотоконкурс под патронажа на бившият вицепремиер и министър на образованието и науката Меглена Кунева , в календар издаден от издателство „Аз Буки”, снимката на Далия Начева от II в клас е на корицата, а на други страници са поместени две фотографии на Елина Блажева и една на Преслава Чепанова от ХI а клас.
Така календарът на ” АЗ-буки” и МОН за 2017 година, който съдържа 13 фотографии, е с четири фотографии от СУ „Николай Катранов”.Близо 400 фотографии на ученици от І до ХІІ клас си оспорваха наградата в Националния фотоконкурс „Моето училище е най-хубавото”. Той се организира от национално издателство „Аз-буки” и МОН с цел популяризиране на ученическото творчество и представата на младите хора за училището, в което трасират своето бъдеще.

Членове на журито са утвърдени имена от сферата на изкуствата и фотожурналистиката – проф. д-р Станислав Семерджиев – ректор на НАТФИЗ, президент на Международната асоциация на висшите училища по кино и телевизия, инж. Цветанка Апостолова – директор на Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография, Олег Попов– фоторепортер, единственият българин, част от мениджърския екип на агенция „Ройтерс“, д-р Адриана Любенова – преподавател по иконопис в ПУ „Паисий Хилендарски“.
Новият календар е вече в училище и на неговата корица грее снимката на Далия Начева от ІІ в клас, с учител Петя Попова. За вестник „Аз-буки” тя споделя:

„Много се радвам за нея, това е втори подобен у с п ех – казва класната ѝ Петя Попова. – Тя е от семейство на музиканти, свири на пиано, съчинява стихотворения, снима – въобще има много хобита. Прекрасно, наистина прекрасно дете. Кака е и на две близначета на около годинка – момче и момиче.“
На снимката са щастливите лица на три от децата от ІІ в клас-Аделина Иванова, Любомира Матова и Габриела Иванова.

Елина Блажева има номинирани 2 снимки. На страницата за месец юли е поставена фотографията и „В очакване на първокласниците” от класната стая и на страницата за месец септември снимка от първия учебен ден с педагожката Веселина Страшимирова и нейните ученици от ІІІ в клас.
Снимката на Преслава Чепанова е на страницата за месец юни и на нея позира ученичката Петра Мочкова с европейското знаме в двора на училището.В поздравително писмо до директора на училището Генади Иванов подписано от д-р Надя Кантарева-Барух директор на издателство „Аз-буки” се казва:„Господин Директор,Приемете поздравленията ни за успеха на Вашите ученици. За екипа на издателство „Аз-буки” успехът е за целия педагогически екип на ръководеното от Вас училище“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.