Калин Янакиев: Десните партии трябва да приемат, че ГЕРБ е факт

„Десните партии трябва най-накрая да приемат като факт присъствието на една голяма, народна, проевропейска и продясна партия, каквато е ГЕРБ и да престанат да повтарят мантрата „ние сме истинската алтернатива”, каза Калин Янакиев, цитиран от БТВ.

„Да накараш десните хора да гласуват за алтернатива и на двете алтернативни една на друга партии само ще ги обърка”, каза още Янакиев. По думите му именно поради тази причина десните партии в последните 10 години имат между 8 и 10% на изборите.

„Тези партии трябва да сключат стратегическо примирие, либерален алианс, да декларират при бъдещи избори ще бъдем заедно и да не създават повече образувание от рода на Реформаторския блок, защото то няма да издържи”, каза Янакиев.

Според него темата антикомунизъм в България продължава да е сериозна. „Когато лидерът на БСП излиза и започва да говори как ще ревизира европейския избор на страната всякакви приказки срещу ГЕРБ и на най-истинските градски десни спират”, смята Янакиев. „Най-голяма вина носи ДСБ, което разруши Реформаторския блок”, допълни още той.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика