Калоян Паргов: БСП настоява за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт още през септември

Групата на БСП в Столичния общински съвет не подкрепи предложението на кмета Йорданка Фандъкова за тригодишно споразумение, според което заплатите на служителите в градския транспорт ще увеличават с по 10% в следващите три години, но от март 2020 година.

„Управляващите в общината отстъпиха от ангажимента си за актуализация на заплатите на шофьорите, който поеха при прекратяването на протестите по-рано тази година. С това споразумение се замита проблема и се хвърля прах в очите на хората“, това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия, съобщиха от пресцентъра на партията.

„В транспортна комисия, която заседава през зимата, дадохме обещание, че при актуализация на бюджета ще търсим възможност за увеличаване на работните заплати и отпускане на средства за подобряване на битовите условия, които бяха основен момент в техните искания. Темата за извънредния труд в столичните транспортни дружества все още е на дневен ред", припомни Паргов и подчерта, че иска увеличение на възнагражденията на служителите сега, а не през 2020 година.

Според него шофьорите са очаквали през юни да има актуализация на бюджета на Столична община и увеличение на техните заплати. „Не стана през юни, но би могло да се случи през септември. Дончо Барбалов трябва да каже има ли такава възможност и го призовавам да го направи“, заяви Калоян Паргов.

Той определи като абсолютна спекулация от страна на кмета Фандъкова твърдението, че БСП не подкрепя увеличението на заплатите в столичния градски транспорт. „Очевидно, че от страх от предизборната кампания, тя се опитва да насочи общественото внимание в грешна посока“, категоричен бе Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика