Мачовете и спортът по телевизията днес, сряда, 26 февруари 2020

На 26 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за сряда, 26.02.2020

Мъж опита да взриви кола близо до Пентагона

Представиха в Свищов интернет платформа за стимулиране на предприемачеството на малкия и среден бизнес Разработката е за трансграничния регион

Пазарът в Лондон през 2020 г. ще се съвземе

Сделки за над $3 млрд. договори Тръмп с Моди (ИНФОГРАФИКА) Индия купува бойни хеликоптери на “Локхийд Мартин”

Сирийската армия превзе още един град в Идлиб

Песков: Русия не се меси във вътрешните работи на други държави

Путин: Държа подчинените си под напрежение

Румен Радев: Секторът на информационните и комуникационни технологии е „вододел“ за развитието на нациите

В Сърбия пристигна втора доставка на руските системи „Панцир С1“

„Изтрийте миналото” се открои на Берлинале Нестандартен френско-белгийски филм впечатли публиката

Скъсяват болнични след някои операции (обзор)

Втори задържан за инцидента, в който кола се вряза в карнавално шествие в Германия

Калоян Паргов: В Бюджет 2020 на СО не виждаме желание и амбиция за справяне с проблемите в София БСП предлага увеличение на приходната част в бюджета с 53 милиона лева, които да бъдат разпределени за районите, за изграждане на нови детски градини, както и за две многофункционални зали в "Люлин" и "Младост"

В Бюджет 2020 не виждаме желание и амбиция за справяне с проблемите в София. Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на брифинг преди началото на днешната сесия. Първата точка от дневния ред в нея е гласуване на бюджета на Столична община за тази година.

„Предлаганият бюджет е следизборен, след рекордния миналата година преди местния вот, и показва липса на желание и амбиция за справяне с проблемите в София, заяви Калоян Паргов. – А от ГЕРБ толкова дълго и амбициозно говориха в предизборната кампания за влизане в кварталите и за решаване на проблемите там. По начина на разпределение и приоритизиране в този бюджет едва ли в края на годината ще може да се похвалят с някой напълно решен проблем, който се влачи вече 10 години“.

Лидерът на БСП – София заяви, че за поредна година групата на социалистите показва на управляващите занижената и подценена приходна част в бюджета. Калоян Паргов добави, че това е традиционна практика на управляващите, за да може после да отчетат голяма събираемост. „Ще предложим увеличение с 53 милиона лева в приходната част и ще ги заложим в определени приоритети. Единият от тях е децентрализация, за която всички говорим, но не я виждаме в този бюджет. Имам предвид разпределение на средства за самите райони. Хората отдавна очакват общината най-накрая да влезе в кварталите, а кметът Фандъкова да си изпълни предизборното обещание. Разбира се, темата за детските градини. Тя от над 10 години ни вълнува и все още е нерешен проблем. Там има нужда от инвестиции за сгради. Предлагаме в кварталите „Люлин“ и „Младост“ да има две нови функционални зали, за да може да децентрализираме развитието на културата и на спорта, които предимно се концентрират в центъра. Това са част и от нашите предизборни приоритети, които кметът Фандъкова споделяше в рамките на кампанията“.

Калоян Паргов заяви също, че съветниците от групата на БСП в СОС не подкрепят бюджета, тъй като по начина на неговото съставяне те не виждат защита и желание за реализация на политиките, които трябва да бъдат проведени в София. „Това е най-важният акт на новия общински съвет. Той ще постави разделителната линия между управляващи и опозиция по същество, коментира още лидерът на столичните социалисти. – Тази сутрин преди сесията пред общината протестираха граждани от 15 квартала. Те чакат общината да реши проблемите им. Как ще се случи това с 10 милиона лева за 24 района?! Как с 300-400 000 лева ще се справят с инфраструктурните проблеми в районите, след като изграждането на един километър стандартна улица с тротоари и бордюри струва половин милион лева?! Част от протестиращите граждани пред общината днес са от Панчарево. Там все още нямат тротоари! А общината вече 30 години абдикира от задълженията си. Асфалтът и по-голямата част от инфраструктурата в кварталите е още от времето на социализма. Въпросът ми е кога Столична община ще започне да изпълнява задълженията си и ще влезе ли някога в кварталите?!“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.