Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Борисов: С Кириакос Мицотакис сме единодушни, че ЕС трябва да се разширява

Борисов към Естер де Ланге: Благодаря ти, че се увери на място колко добре пазим границата на ЕС

Лекар от Специализираната детска болница: Направили сме всичко, което можем за починалото момченце

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки (обзор)

Ще съдим министерства и кметства за калпави наредби

Борисов: Родителите на починалото дете са снимали отношението към него в болниците, потресен съм

Премиерът Борисов за Доналд Туск: Той е изключителен приятел на България (ВИДЕО)

Вечните книги на България тръгват към читателите Фондация „Българско слово“ представи първите си 3 колекционерски издания

Президентът Радев: Необходими са ефективни действия за възобновяване на водоснабдяването на Перник

Отстраниха шефове на болници заради смъртта на 3-годишно дете (обзор)

И Индия купи турския сериал „Свободен дух“

Шофьорът, заловен с огромно количество хероин на Дунав мост, остава в ареста

Калоян Паргов: Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София

Калоян Паргов

Мая Манолова направи впечатляващ резултат в София. Това каза лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов в Сутрешния блок на БНТ1. Той коментира балотажите от местните избори, които се проведоха в неделя. При 100% обработени протоколи в София стана ясно, че гражданският кандидат за кмет, подкрепен от БСП, Мая Манолова губи битката с Йорданка Фандъкова само с 4,85% – 45,13% срещу 49,98%. БСП обаче постигна успех в два от софийските райони. Кандидатът на социалистите д-р Делян Георгиев спечели балотажа за кмет на „Изгрев“. А издигнатият от инициативен комитет и подкрепен от БСП кандидат арх. Стефан Стефанов спечели битката за „Младост“.

„Нашите очаквания бяха за победа на Мая Манолова. Тя направи нещо, което отдавна не се беше случвало в София. Нейният резултат е следствие от усилията на много хора. И на партиите, които я подкрепиха. Разбира се, и на БСП. Ние бяхме една от основните партии, които стояха зад нея, наред с други от ляво-център и дясно-център“, каза Калоян Паргов и след това добави: „На балотажите в неделя БСП направи пробив в два от районите на София – в „Изгрев“ спечели д-р Делян Георгиев, а в „Младост“ – арх. Стефан Стефанов. Респект и поздравления за огромните усилия, които положиха. Благодаря за добрата работа на всички – от нашите кандидати до стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които положиха огромен труд в кампанията, за да имаме този резултат днес“.

Според лидера на БСП – София, отпорът, който е дало досегашното управляващо мнозинство, и толкова тежката кампания, също са добра оценка за кандидатурата на Мая Манолова.

„През лятото направихме много сериозни анализи и прогнози, които показаха ясно, че тя е най-подходящият кандидат, каза Калоян Паргов. – Мая Манолова беше най-доброто, което можехме да предложим към момента като алтернатива. И постигнахме максимума в тези местни избори. Резултатът от първи тур отдавна не беше постиган от БСП в София. Очевидно формулата, която избрахме, е била правилната. Но малко не ни достигна, за да постигнем пълен успех“.

Калоян Паргов е убеден, че Мая Манолова има бъдеще като кандидат на гражданите. „Тя се осмели да направи нещо, което никой в последните 10 години не беше посмял, коментира той. – И постигна резултат, който е първа ясна кракча към бъдеща промяна. В тази кампания всички дадохме максимума от нас. Аз бях един от хората, които подкрепяхме Мая Манолова и искам да й благодаря. Защото направи наистина силна кампания. Направихме нещо, което допреди няколко години беше немислимо“.

Лидерът на БСП – София поздрави колегите си от четирите областни града, в които кандидати на социалистите постигнаха успех – Русе, Благоевград, Разград и Перник. „На тези избори стана ясно, че БСП връща позиции в местната власт, коментира Калоян Паргов. – Показахме, че промяната е възможна, тя започна да се случва. А в София част от избирателите, които на първи тур подкрепиха арх. Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев, на балотажа гласуваха за Мая Манолова. За съжаление, не беше достатъчно за победата. Но пък в СОС си върнахме второто място след загубата през 2015 година“.

Според Калоян Паргов резултатът от местните избори означава промяна на политическото пространство и разместване на пластовете. „Затова анализите трябва наистина да бъдат сериозни. Всяка партия трябва да направи дълбок разрез и на базата на него – равносметка. Ние трябва да си вземем поука, да видим какво наистина се случи на тези избори, коментира Калоян Паргов. – БСП има повече от двойно увеличение на броя на общинските съветници в София. Ще си направим анализите от най-ниско до най-високо ниво. Сега ни предстои да влезем в цикъл отчет и избори. И оттук нататък всеки ще се бори за доверие вътре в партията“.

Лидерът на БСП – София добави, че в Столичния общински съвет през новия мандат на никого няма да е лесно. „Йорданка Фандъкова обеща много неща в кампанията. Включително такива, които са залегнали в програмите на другите партии, както и в нашата, коментира той. – Затова ние много внимателно ще следим дали този път ще изпълни поетите ангажименти. И постоянно ще й напомняме за тях. Чакаме да видим кога ще влезне в кварталите и ще започне да оправя проблемите там“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.