Калоян Паргов: Протестът на гражданите от „Орландовци“ е справедлив. Те се нуждаят от нормални условия на живот

"Протестът на гражданите от квартал „Орландовци“ е съвсем справедлив. Те се нуждаят от нормални условия на живот, това каза председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов пред протестиращите в квартала, цитиран от пресцентъра на структурата.

Лидерът на столичните социалисти, заедно с народния представител от БСП Димитър Данчев и общинския съветник Николай Николов, се включи в шествието на хората по улиците на "Орландовци" в късния следобед в събота, което премина под мотото "Да върнем "Орландовци", "Малашевци" и "Бенковски" на картата на София".

„Призовавам кмета Йорданка Фандъкова час по-скоро да започне да решава проблемите им, защото те никак не са малко. С част от тях Столична община може да се справи веднага, а за други ще трябва повече време. Но е крайно наложително да започнат да действат!“, категоричен бе Паргов. На протеста хората поставиха съвсем конкретни искания. Първото е свързано с подобряване на пътната инфраструктура - ремонт и поддръжка на уличната мрежа и на тротоарите. Също така удължаване на трамвайното трасе до края на квартал "Орландовци". Настояват за връзка със Северната тангента при бул. "Илиянци", пробив под Централна гара и довършване на ул. "Нешо Бончев" до бул. "История Славянобългарска" покрай ТЕЦ "София", както и ремонт на читалище "Райна Княгиня" и на сградата на поликлиниката в "Орландовци".

"Въпросът е управляващите от Столична община най-напред да проявят заинтересованост към проблемите на хората в крайните квартали, коментира Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм - Нашата роля като опозиция е да ги накараме да си свършат работата. Затова поканих представители на протестиращите на заседанието на Комисията в сряда, 16-и май, от 12,30 часа, за да представят проблемите си и пред колегите. А след това всички заедно да започнем да търсим начин да ги решим".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България