Калоян Паргов: Съдебното решение за цената на билета е морална победа за софиянци

В това състезание - изборите, подбрахме най-добрите състезатели, защото те носят 50% от успеха. Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред БНТ по повод листите на левицата и предстоящите избори. Той подчерта, че в тази кампания БСП няма да залага на традиционните социални послания и обърна внимание, че всички десни партии са се втурнали в полето на левицата и наддават за пенсии, доходи, заплати.

„Истината е, че държавата има нужда от стабилна, силна икономика, която да генерира такива приходи в бюджета, които да позволят стабилна социална политика. В София ще заложим на стратегия, свързана с проблемите на софиянци“, каза още той.

Паргов припомни, че вчера е станало ясно, че цената на билетчето в София е паднала в съда. „Това е морална победа за софиянци. Обжалвахме решението за напълно необоснованото вдигане на цената на билета за градския транспорт с 60%“, каза още лидерът на БСП-София.

Според него другата седмица ще бъде критична с решението на КЕВР - дали да се повиши цената на водата. „БСП е единствената политическа партия от 99-та година в този общински съвет, която е против тази грабителска концесия. Говорим за модел на управление на София, близък до този във Виена“, коментира той.

Паргов изтъкна, че кандидатите на БСП за народни представители имат ярко отношение към проблемите на града, свързани с „Топлофикация“, „Софийска вода“ и чистотата на въздуха. „София е най-зелената и най-екологичната столица, а януари измерихме 4-5 пъти по-висока норма на замърсяване на въздуха, при положение, че Кремиковци вече не съществува“, припомни лидерът на столичните социалисти.

Той допълни, че в листите на „БСП за България“ има международно признати лица, лекари, юристи със законодателен опит, артисти, млади хора, завършили в чужбина – пъстра палитра от експертен потенциал.

Калоян Паргов обясни, че не е в листите, защото в БСП има разделение на властите. „Моят избор е да остана там, където бях избран с голямо мнозинство – председател на градската организация на БСП. Ласкае ме и това, че съм на първо място по номинации в София – това е оценка за едногодишната ми работа“, уточни той.

По повод информацията, че Корнелия Нинова има покана да стане вицепрезидент на Социалистическия интернационал на мястото на Антониу Гутериш, Паргов обясни, че това е оценка за самата нея и за БСП. „Дали ще бъде избрана, това ще се реши следващата седмица“, допълни той. Паргов обясни, че ПЕС е в рамките на ЕС, докато Социнтерна е световна организация и винаги е добре, не само за БСП, но и най-вече за България, когато в тези организации имаме своето най-висше представителство.

„Малко са политиците в България, които получават такова признание. Такива до момента бяха Сергей Станишев и Ирина Бокова“, обясни Паргов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България