Камарата на автомобилните превозвачи се обяви против оставката на министър Московски

Московски

Камарата на автомобилните превозвачи в България се обяви против оставката на министър Ивайло Московски. Това се посочва в позиция на браншовата организация по повод оставката на Московски, подадена след тежката катастрофа край Своге.

Освобождаването на трима министри - Московски, регионалният Николай Нанков и вътрешният Валентин Радев ще бъде обсъдено от партиите в управляващата коалиция в понеделник.

„Подаването на оставка от господин Ивайло Московски е един достоен акт на един достоен човек. Въпреки проблемите свързани с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията по времето, в което господин Московски беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, той остава професионалист, който винаги се е стремял да бъде коректен с бранша", посочват от камарата на автомобилните превозвачи.

Московски се доказа и като човек, който може да защитава интересите на българските превозвачи в Европа, покрай проблемите с „Пакет за мобилност 1“ и „Пакет за мобилност 2“, които далеч не са приключили. Смятаме, че неговите контакти и познания в тази област ще липсват на българските превозвачи в предстоящите тежки преговори и „битки“ относно т.н. закон „Макрон“, се казва още в позицията.

Според бранша основен проблем в структурата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията по времето на Московски е липсата на административен капацитет и подготвени кадри за длъжностите към ведомството, нещо което се наблюдава и в други държавни и частни структури.

„С оглед горното се назначават крайно неподходящи хора, които и към днешна дата са на длъжности в Министерството и които наравно с господин Московски могат и следва да поемат политическа и морална отговорност. Отчитайки дори и допуснатите грешки от господин Московски, той ще остане министър, който винаги е бил отворен към превозвачите и се е отнасял с разбиране към проблемите ни“, се посочва още в позицията на Камарата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика