Над 3 000 шуменци на празнично шествие

Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

Камарата на строителите призова Елена Йончева да докаже обвиненията си с конкретни факти

Снимка: Цветан Томчев/ Архив

Камарата на строителите в България призова Елена Йончева да предостави конкретни доказателства за поредните твърдения, уронващи престижа на бранша. Това се посочва в писмо на браншовата организация, адресирано до водача на листата на „БСП за България“ Елена Йончева и Националния предизборен щаб на БСП.

„Месец преди предстоящите европейски избори водачът на листата на БСП Елена Йончева за пореден път публично си позволи да изрази непотвърдени твърдения, уронващи престижа на един от браншовете с най-значим принос за БВП на България. Камарата на строителите в България категорично възразява срещу опитите за използване на бранша с политически цели! КСБ многократно е настоявала с изявления и декларации да спрат неверните и манипулативни обвинения на г-жа Йончева срещу българските строители или да даде конкретни доказателства. Сега Камарата отново се обръща с искане г-жа Йончева да предостави пред бранша, компетентните органи и пред българската общественост конкретни факти за „поискани и дадени 40% от стойността на път“, както и към кои „политици“ са били „върнати“ тези суми“, се казва в позицията на КСБ.

Разпространяването на спекулативни твърдения с позоваване на анонимни „експерти“ и опитът да бъдат представени като истина нанасят тежки вреди на целия строителен отрасъл, който осигурява работа на близо 250 хил. души, както и на компаниите, които дават съществен принос в бюджета с плащането на данъци, осигуровки и създават косвена заетост за хиляди фирми от други браншове. Нещо повече – разпространяването на подобни недоказани и обобщаващи твърдения e отрова за обществото, защото създават недоверие към политическата класа, към българските строители и към икономиката въобще. Това е популизъм, категорични са от Камарата на строителите.

„Призоваваме г-жа Йончева да докаже своите твърдения с конкретни факти и данни публично преди вота за Европейския парламент – 26 май! В противен случай смятаме, че българските избиратели ще бъдат подведени с фалшиви новини, срещу които всеки представител на България в европейските институции би трябвало да се бори“, посочват от КСБ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Съжалява я тази луда и долна жена … толкова се наговори, толкова се наигра, но сега ще си „бере плодовете“ от целия този „труд“. Долна и гнусна комунистка!

  2. З съжаление в твърденията на Елена Йончева има истина. Гражданите от квартала протестират, но вече разрешението за строеж е влязло в сила и не може просто ей така да се отмени. Не случайно с последното изменение на ЗУТ чл.27 беше променен. Край с небостъргачите в ъглови имоти със свързано застрояване. Йончева и гражданските организации наложиха промяната. Аман от пишман строители като тези на Графа и метрото. Цяла София е преградена със строителни огради.

  3. Глупости за твърдения на анонимни експерти за 40 процента комисиони. При много ниските цени за на строеж на магистралите и пътищата, които иска правителството, това е напълно невъзможно! Напълно ясно е, че се хвърля кал предизборно.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.