Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Камарата на строителите призова президента Радев да не налага вето на Закона за опазване на околната среда

Камарата на строителите подкрепя приетия Закон за опазване на околната среда и изразява очакване, че президентът няма да наложи вето. Това се казва в специално  писмо до президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев и премиера Бойко Борисов.

„Може да цитираме редица инфраструктурни обекти, които по различни причини бяха забавени с години заради абсолютно безпредметни жалби“, заяви председателят на Управителния съвет на Камарата Николай Станков.

„В крайна сметка най-потърпевши от целия този процес са обществото и българските граждани. Законопроектът по никакъв начин не ограничава възможността на гражданите и юридическите лица да обжалват процедури. А блокирането на този законопроект за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда ще създаде сериозни пречки пред инвестиционния процес като цяло. Забавянето на проектите, спирането на тяхната реализация, води до сериозни загуби за държавата“, предупреди Станков от ефира на БНР.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели също изразиха подкрепата си за законопроекта за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда. Според Асоциацията правото за обжалване на актовете във връзка с екологичните процедури не се ограничава по никакъв начин.

Промените в закона за опазване на околната среда предвиждат да се обявяват за окончателни решенията на първоинстанционния съд по жалби срещу инвестиционни предложения, които са определени като обекти с национално значение. Според неправителствени организации, които поискаха от президента да спре промените, с това се отменят “основни гаранции за добро правосъдие”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете