Камата идва за шоуто на Берба

Христо Стоичков е поредната голяма личност, която ще стане част от мача между фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго на 14 юни. Това обяви лично бившият нападател на "Манчестър Юнайтед".

Съобщението:

Каквото и да кажа, ще е малко. Живата легенда, футболистът, от който всички след него сме се учили, на който сме се възхищавали. Беше удоволствие да работя с него в националния отбор. Той беше този, който ме направи капитан. Неговото име прославя България по цял свят. Емблематичният №8, който е роден да бъде №1.

Най-успелият български футболист. Носител на най-престижната награда във футбола – „Златната топка“. През 1994 г. извежда България до най-големия успех във футболната ни история – бронзови медали на световно първенство. Става голмайстор на шампионата на планетата в Америка. През същата година е и шампион на Испания с Барселона, вдига и Суперкупата на Испания. И логично целият футболен свят се прекланя пред него – един велик българин печели „Златната топка“.

През същата година е и Спортист №1 на България, и Спортист №1 на Балканите. Той е и носител на „Златната обувка“ като голмайстор №1 на Европа за 1990 г.
 Има 3 шампионски титли на България с ЦСКА, 4 купи и една суперкупа. През 1989 г. извежда ЦСКА до полуфинал в КНК и става голмайстор на турнира. Има 5 шампионски титли на Испания с Барселона. Печели 4 пъти Суперкупата на Испания и веднъж Купата на краля.

През 1992 г. става носител и на най-ценния клубен трофей – Купата на европейските шампиони. Тогава печели и Суперкупата на Европа. През 1997 г. с Барселона вдига и трофея в КНК. 5 пъти е Футболист №1 на България.

Каквото и да кажем за него е малко, защото той е най-големият!

Христо Стоичков! Очакваме го за мача на 14 юни в София!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ