Камелия Кучер представя втория си роман „Нощ”

“Когато започнах да пиша, героите оживяха в главата ми и сякаш разказаха своята история през мен”, казва младата писателка.

Вълнуваща и истинска история за приятелството, любовта и предателството - понякога към самия себе си

Премиерата е утре в хотел “Арена ди Сердика”

След големия успех на първия си роман, талантливата млада писателка Камелия Кучер представя новата си книга “Нощ”. Официалната премиера е в четвъртък от 18:30 часа в хотел “Арена ди Сердика” в София.

Действието се развива в Рим по времето на Втората световна война, а втората линия проследява развръзката през 90-те в град Умбрия.

Въпреки времето на събитията “Нощ” не е военна книга, а история за човешкото в човека, за това как в едни напълно безумни времена успяваме да съхраним стойността си. Красив и вълнуващ разказ за приятелството, за любовта, за предателството - понякога и към самия себе си, и за прошката, която се налага да дадем на света, на другите, и най-вече на себе си.

Камелия Кучер пише и редактира книгата за една година, с голяма творческа лекота.

“Когато започнах, героите веднага оживяха в главата ми и сякаш разказаха своята история през мен - не съм имала момент, в който да ми се наложи да седна да структурирам или да помисля как да продължа”, каза пред “Труд” писателката.

Тя всъщност събира истории, картини и вдъхновение през целия си живот, изпълнен с много пътувания и приключения.

“Още в тийнейджърските ми години започна да ме вълнува Втората световна война. В мен се зароди желанието да погледна на това време с човешки очи, да успея да го съпреживея и разбера, защото най-шокиращото е, че всичко това се е случвало не толкова отдавна”, споделя още Камелия.

Тя е родена в Русия, в семейство на рускиня и българин. Живяла е и в Италия в детските си години, но не в Рим, а в малкото градче Барлета. На 7 години идва в България с родителите си, а на 13 заминава за Швейцария, където завършва средното си образование.

“След това завърших висше образование в Женава - учих Бизнес администрация, по настояване на моите родители, нещо много далеч от писането. Но аз от малка много пиша, много чета и е един вид мой детски блян да стана писател”, добавя още Кучер.

Споделя, че пише такива истории, каквито иска да прочете.

“Иска ми се някой ден да напиша книга, която се развива в Русия, защото там моето семейство има много интересна история. Не автобиографична, но вдъхновена. Иска ми се да пиша и за България. Много ме вълнува малкият Ренесанс след Освобождението. Тези красиви сгради, които имаме в центъра на София - те са много ценни, имат интересна история, както и хората, които са живели в тях - европейци, в пълния смисъл на думата. Много интересен период, който много бих искала да оценим”, завършва писателката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура