На 18 октомври 2018 да почерпят

Вижте къде е отведен Северин Красимиров след кацането му в София (ВИДЕО)

В Германия е предотвратен терористичен атентат на „Ислямска държава“

Главният архитект на сръбската столица Милутин Фолич: В Белград, като в София, убеждаваме хората да слязат от колите си Създават един от най-дългите паркове в Европа и мост-произведение на изкуството

Български светини в сърцето на Кападокия Изложбата представя фотографии на културни обекти като Рилския манастир, Боянската църква, Тракийската и Казанлъшката гробници

Изчезваме по естествен път 4,9 млн. остава населението на България до 2070 година, сочи доклад за националната сигурност

Премиерът Борисов: Толкова ежедневни станаха спорове на патриотите, че не намирам за интересно дори да ги коментирам (СНИМКИ И ВИДЕО) В Брюксел получил извинения от всички, подвели се по клеветническата кампания за убийството на Виктория Маринова

Нужни са 10,5 млрд. лв. за пътна безопасност Лошите шосета водят до 19 пъти повече загуби от катастрофи

ДДС при ползване на имот от шефа на фирмата

Пуснаха под гаранция шофьора, блъснал момче на пешеходна пътека в Своге

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 октомври 2018

163 млн. лв. получава спешна помощ 237 обекта от системата ще бъдат подпомогнати и обновени

26-годишен мъж е загинал при катастрофа във Варна

Отговорност за чужда вина в сделки с горива Никъде по света няма такава практика

Германци носят старите ни дрехи 50 000 тона се обработват на година в България

Камелия: Мрънкаме и чакаме някой да ни оправи. Така не става!

Не е вярно, че съм бременна

Цветин е мъжът с главна буква за мен

Попфолкът все още е най-слушаната музика у нас

Това, че някой е видимо богат, не ме впечатлява

– Камелия, как ще прекараш горещите, надяваме се, летни месеци?
– Като цяло избягвам да планувам нещата предварително – ако например имам три свободни дни, спонтанно решаваме и отиваме някъде. През лятото смятам да комбинирам работаа и почивка. Имам нова песен и видеоклип и ще ги промотирам съвсем скоро.

– Когато те поканиха в “Гласът на България”, имаше ли притеснение как ще те приемат, все пак ти си единствената попфолк изпълнителка?
– Не съм имала такива притеснения, защото в крайна сметка и да съм сложена в графа попфолк, аз имам своята индивидуалност и тя е на първо място. Сприятелих се с всички – Поли я познавам от малка, тя е пяла дори в мои песни като беквокал. Тогава тя беше в група “Бон-бон”, а на мен ми трябваха музикални деца, така че Поли и още едно момиче – Дени, са пели в четири мои песни. С Влади, (Графа – б.а.) също сме се засичали и преди шоуто, но лично се запознах с него на първия формат през миналата година. Голям пич е, както и Иван Лечев – той е душата на компанията, говори малко, но качествено. Ние двете с Поли сме по-бъбриви, а Влади е малко по-обран. Мисля, че има хубав баланс между нас и няма напрежение.

– Иван Лечев те описа като човек, който умее много добре да намира път към участниците и да ги предразполага. А какви тактики използват другите треньори, за да привличат добри изпълнители в отборите си?
– Аз по принцип съм си такава и умея да стигна до хората, водила съм и такъв тип предаване – “Споделено с Камелия”. Как бих ги описала… Поли  най-чисто музикално се аргументира и печели участници по този начин, а Влади ми е много забавен с неговите номера – шмекерува, защото вади разни свирки, договори  и какво ли не! Иван Лечев не знам по какъв начин успява буквално с две думи да ги впечатли, и дори останалите да водим война, а той само да мълчи и пак печели. Някаква харизма има там, може би при него и дългогодишният опит говори.

– Ако Симона Загорова – дъщерята на Глория, беше в твоя отбор, ти какъв съвет би й дала и мислиш ли, че тя ще достигне успехите на майка си?
– В миналия сезон й казах, че за мен е много важно тя да излезе от сянката на майка си и да намери и изгради визия и поведение. Последната песен на Симона е динамична и модерна, поздравявам я за нейния избор! Продължавам да смятам, че тя има накъде да развие своя образ, защото знам, че детето несъзнателно попива поведението на майката, но тя наистина има много качества и може би й е нужно само повече време, за да намери себе си.

– Какво те научи “Гласът на България”?
– Да се изразявам по-смело, научи ме на търпение и да приемам нещата такива, каквито са. Дообогати ме!

– Какви са проблемите в попфолка днес?
– Попфолкът няма проблеми генерално, защото все още е най-слушаната и оборотна музика у нас. Има проблеми по-скоро по отношение на това, че е монополизирана, а като е така – нещата стигат дотук, докъдето са стигнали. Хубаво е, че на пазара се появиха свободни млади хора, които не са обвързани с големи фирми, като Криско, Тита и Гери-Никол и те правят музика, която се консумира от същите тези попфолк потребители, а това разчупи рамките на клубовете, защото в тях пеем, както ние, така и те. Младите вече искат да са Тита, Гери-Никол, или Криско и може би затова не виждаме кандидат попфолк певци във формата, въпреки че за мен Криско е попфолк, но по-ъпгрейднат, както навремето Кости го ъпгрейдна и стана нова вълна в нашата музика. Парчето им със Слави също не мога да го нарека чист рап, или ар енд би – то си е ъпгрейднат попфолк. Музиката се променя и не може да очакваме, че младите деца ще искат да пеят по начина, по който се пееше преди 20 години – това си е една естествена еволюция.

– Изненада ли те решението на Георги Христов да живее извън България, заради рекета и престъпленията у нас и на теб минавали ли са ти такива мисли?
– Не ме изненадва. В крайна сметка и на мен понякога ми идва до тавана, до гуша – да чакам някакви решения на институции, понякога това отнема месеци, или години, докато другаде става само за седмица. Всеки има право да избере къде да живее, но определено системата ни е тромава. Засега се чувствам добре тук, но например когато някой чиновник е забравил нещо да направи и цялата тази неразбория много ме изнервя и ми идва да хвана куфарите…!

– Какви промени искаш да видиш в България?
– За да се промени България, първо трябва да се промени мисленето и поведението на хората. Преди години бях по-позитивно настроена, сега съм леко по-обрана в надеждите си. Трябва да сме по-смели, по-решителни, по-отговорни, не само да мрънкаш, а като е нужно да излезеш и да заявиш позиция, а не да се криеш и да мрънкаш. Да излезеш да се заявиш, че нещо не ти харесва и да се аргументираш защо, само тогава настъпва промяната.

– Какво мислиш за увеличението на пенсиите с 4 лева и 60 стотинки, при положение, че тока и водата също поскъпват?
– Ситуацията ми е много позната от майка ми. Това са хора, работили 40 години от живота си, дали всичко за държавата, изкривили се и накрая им е подхвърлено нещо, за да не останат само на вода… А това са хората, градили това, което ние имаме като ресурс с днешна дата. Проблемът ни е, че само констатираме. Такива сме си като манталитет и спираме дотам – все чакаме някой да ни оправи… Докато чакаме – все ще ни оправят! Дори и да не ни харесва начинът, след като не правим нищо и си мълчим, ще си чакаме да ни оправят.

– Много хора се отчайват…
– Отчаянието е най-лошото нещо – човек не вижда изход в нито една посока. Това е бавен и дълъг процес – когато няма развитие, няма прогрес и дори да искаш да се изразиш – няма кой да те чуе… Отчаянието наистина е най-ниското ниво и да се докара един народ до там – това е много тъжно.

– Участваш в сериала “Скъпи наследници”. Би ли искала да продължиш в тази посока?
– Засега не се виждам много като актриса, тук играех себе си- фолкпевица, поканена на местния футболен турнир в Бели вит, босичка, на каруца – типична бг-идилия. Иначе наскоро получих предложение да играя главна роля в нов сериал, но условията бяха да се работи по 12 часа на ден, месеци на ред и се отказах – не го усещах. Трябваше да загърбя цялата си музикална кариера за половин година, а това още не е узряло толкова за мен.

– Вече четвърта година си самостоятелно продуциращ се изпълнител. Какви са плюсовете и какви са минусите, когато няма голяма фирма зад гърба ти?
– Добре се чувствам, но разбрах, че навън не е за всеки. Много мои колеги са идвали да говорят с мен и винаги съм била открита и съм им казвала, че за някои е по-добре да имат шапка, защото да си сам е голяма отговорност. Ако губиш – няма кой да ти замаже г..а, че си се издънил, но ако спечелиш – победата си е твоя, не е фалшива!

– В “Куклите” пееш, че си пиеш кафето с Пайнера. Наистина ли е така, или е провокация и в какви отношения сте с Митко Димитров?
– В добри отношения сме с него, не сме се карали, просто изтече договорът ми и сега имаме съвсем нормални човешки взаимоотношения – честитихме си рождените дни. Е, кафе не сме пили, но като сме се виждали сме пили уиски например, има лека закачка в текста.

– Пееш също, че един мъж не може да те впечатли с милионите си. Искали ли са да те купят?
– Мъжете с възможности обикновено се опитват така да впечатляват момичетата и често им се получава, но аз изпях тази песен за момичета, които имат самочувствие – не се впечатляват от тези неща и не се продават. Моето поведение не позволява на мъжете да се държат така с мен. Че някой е видимо богат, не ме впечатлява по елементарен начин.

– Била ли си обект на ухажване от мутри или футболисти?
-Да, но нищо не се е получавало, не си падам по такъв тип мъже.

– 20 години сте заедно с приятелят ти Цветин. Какви качества притежава той, които не си срещала в друг мъж?
– Всички качества, които ми харесват в един мъж – той ги има! Просто е истински мъж, Мъжът с главна буква! С него мога да разговарям, да споря, да изграждам нашата връзка, всичко мога да правя с него.

– Би ли искала да се видиш булка и вярно ли е, че си бременна?
– Не, не съм бременна! По принцип ми се прави тържество, просто ще ми е кеф един ден да бъда булка, но не ми е приоритет.

– Връзката с по-млад мъж ли е една от причините да изглеждаш толкова добре? Какъв режим спазваш?
– Младият мъж определено си е стимул, младата мъжка енергия определено ме зарежда! Също така неговото любопитство и любознателност промени нашия режим и начин на хранене, на разбиране за храната, а това промени и начинът ни на живот. Ние не гладуваме, а просто се храним правилно според нашите разбирания, абсолютно всичко ядем и не се ограничаваме от нищо, но не прекаляваме. Също така с Цветин ходим на йога и при нас има баланс, а не сме маниаци на фитнес и разни ограничения.

– Налагало ли се е Цветин или някой бодигард да те спасяват от по-агресивни ухажори?
-Не! Аз съм достатъчно добра, за да мога да се самозащитя с думи. Казвам две неща и всичко приключва.

– Познаваш ли се с Георги Илиев и брат му Васил?
– Познавах Жоро Илиев. Пяла съм на няколко негови партита. Беше голям пич и красив мъж. Такъв човек е рядко срещан.

– Брад Пит още ли ти е еротична фантазия?
– Брад Пит си го харесвам – и по-младичък, и по-старичък. Чак еротична фантазия не ми е, мъжът до мен е по-млад от него, но мога да кажа, че Брад определено остарява хубаво и не съм го заменила с други, аз съм по дългите връзки – моногамна съм!

– Най-хубавият комплимент, който са ти правили?
– Че съм интелигентна.

– Човекът, който ти е повлиял най-много в живота?
– Първо майка ми, после Цветин, разбира се и баща ми – преди да си отиде. Майка ми ме е научила на много неща – как да оцелявам и да се боря. Тя също така ми даде и тласъка в кариерата като ме заведе във фирмата, в която работих 17 години и половина. Чисто по женски също ми помага – тя все още ми е много добър приятел. После се появи и мъжът в живота ми – Цветин и с него започнах да се изграждам като голям, съзряващ човек – в борбата между мъжко и женско, имали сме своите силни и слаби моменти. Накрая споменавам баща ми, понеже той винаги е присъствал в живота ми, но не се е занимавал с моето възпитание и чак в последните години наистина много се сближихме, започнахме да разговаряме, да си споделяме и да си говоря с него като с татко. Всеки от тях ми даде много и продължава да ми дава.

– Вярваща ли си и за какво се молиш?
– Не се моля, защото знам, че тази енергия, която ни е сътворила, независимо как я наричаме – дали Вселена, Космос, Господ…, тази енергия е във всеки от нас. Според мен късметът и успехът идват, ако работиш, а не, ако се молиш.

– Най-ценният съвет, който си получавала?
– Животът е кратък, така че яжте, пийте, носете си новите дрехи! Много е важно човек да бъде откровен със себе си. Когато имам проблем – сядам и започвам да търся грешката в мен – къде бъркам, защо ми се случва това, какво не направих, както трябва?! Дори, като дойде заболяване – то също е в резултат от нещо и аз трябва да си направя равносметка – къде съм сбъркала, за да мога да оздравея. Важно е човек да намери себе си, своята посока в живота. С времето разбрах, че човек израства през трудностите, а като ти е леко и меко – не можеш да израснеш!

Нашият гост
Попфолк звездата Камелия е родена в град Чипровци. През 1995 г. влиза в шестицата на конкурса “Мис България”, спечелен тогава от Жени Калканджиева. Камелия е титулована и като “Мис Попфолк”. Кариерата й обаче се дължи не само на моделската визия. В началото тя пее по сватби и кръщенета. През 1997 г. Камелия се явява на прослушване във фирма “Пайнер”, които веднага виждат потенциал и подписват договор. Още дебютният й албум “Огън момиче” постига огромен успех, а през 1999 г. излиза и вторият й диск “Златна рибка”, който се смята за най-продавания попфолк албум в България.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Не всички могат да се оправят и станат успешни в живота с -ш-у-н-д-а-т-а- си като тоя -к-у-р-в-о-л-я-к-. За това да не мрънка глупости.

  2. „Попфолкът е най-слушаната и оборотна музика…“ бих казал за съжаление. Защото в следствие на това повечето момиченца искат да станат мурви, а момченцата – охранители/наркопласьори, да бръмчат с кабриолети и да си лягат на разсъмване. Ама така живее хай лайфа на латинска америка

  3. харесвам я като певица. много хубава жена е и като ментор се справя чудесно. очаквам новата песен с нетърпение.

  4. Още като я видях за първи път през ноември 1998г. луднах по нея.Фен съм на сексапила й.Не съм фен на музиката й.Не разбирам защо една свръхсексапилна млада жена като нея трябва да е моногамна?Постоянно го подчертава и държи на това.а толкова много мъже мечтаят за нея.Може да ги направи щастливи,ако иска.Утре-да речем след точно 10 години-нейният по-млад тъпкач,с който тя се гордее ще я замени с по-млада.Чакам с нетърпение този момент!И тогава-давай през просото!Не може да твърди,че нейният е едва ли не най-готиния мъж,след като не пробва с други!Аз съм готов да й докажа,че и аз мога да бъда такъв!Побърквам се по краката й.И ме е яд,че постоянно ги показва.Където и да отиде-все гледа да засенчи другите жени.Тя да е най………

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.