Камери са заснели обира на инкасо автомобил на магистрала "Струма"

Кадър от bTV

При грабеж от инкасо автомобил край Перник вчера бяха откраднати около половин милион лева. Все още се уточнява каква точно е открадната сума, съобщава bTV.

Грабежът е бил професионално осъществен. Бус и джип са били паркирани на паркинга на бензиностанция и заведение за бързо хранене. Бандитите са чакали в засада два часа, за да дойде автомобила.мБусът и джипът на бандитите са били издадени за други автомобили. Те не са фалшиви или крадени, а са били на бракувани коли.Бусът е приличал на такъв, който превозва работници.

Целият екшън е запечатан от охранителни камери. Криминалистите и прокурорите от Окръжната прокуратура в Перник ще изземат записите от камерите и вероятно те ще подскажат кои са извършителите. Нападателите ударили единия от охранителите в лицето и са взели са парите и веднага са потеглили в обратна посока по автомагистрала "Струма".

Разследващите работят по горещи следи и проверяват дали този обир има общо с обира, който се случи преди четири месеца с друг инкасо автомобил. Тогава нападателите използват лютив спрей срещу охранителите.Вчера нападателите са били въоръжени с пушки и пистолети според разказите на очевидци.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право