Камерън Диас: Време е за вино, не за кино

Станах известна твърде млада

Не се хващам на холивудските идиотщини

Избирам здраве и семейство пред кариера

Искаме повече жени в алкохолната индустрия

Камерън Диас извървя пътя от горещ модел до световноизвестна актриса, а сега вече е и бизнес дама, която се занимава с вино. Звездата от “Маската”, “Ах, тази Мери‘ и “Сватбата на най-добрия ми приятел” се отказа от киното и роди за пръв път на 47 години. Преди това тя беше най-високоплатената актриса над 40-годишна възраст. Диас има легендарно дълги крака и заразителна усмивка. Тя постоянно присъстваше в класациите за най-секси актриси и най-успешни трансфери от фешън индустрията към киното. Но сега разкошната блондинка е решила да отгърне нова страница в живота си.

- Камерън, милиони ваши фенове се надяват, че все пак ще се върнете към актьорската игра. Какво бихте им отговорили?
- Ще бъда откровена с тях и ще им кажа, че не знам. Истината е, че нямам идея дали изобщо някога отново ще направя филм. Знам много добре мъдрата сентенция: Никога не казвай никога. Но ако трябва да съм честна в момента изобщо не си представям как се връщам към киното. Сега съм майка на малко дете и развивам страхотен бизнес с чудесно вино.

Няма как да се откъсна от семейството си, от дъщеричката си и да отида на някаква снимачна площадка, където ще прекарвам по 14-16 часа на ден в продължение на месеци. Времето далече от детето не си го представям.

- Не ви ли липсват ролите и цялото внимание, което идва с участието в големи филми?
- Станах известна, когато бях на 22 години, което беше доста отдавна. Като се замисля осъзнавам, че съм дала половината от живота си на публиката и обществения живот.

Затова преди няколко години стигнах до извода, че е добре за мен да се оттегля за известно време, да обърна внимание на себе си, за да помисля как и кога да се завърна, ако изобщо поискам. Не ми липсва актьорската игра и всичко, което идва с тази професия.

- А сега предпочитате живот извън светлината на прожектора?
- Сега постигнах мир. Хармония в душата ми, защото най-накрая се грижа за себе си. Толкова е уморително да се работи на това ниво и да бъдеш толкова известен.

Погледнах живота си и видях, че когато правиш филм, това е перфектното извинение да те притежават. Ти си там 14-16 часа на ден месеци наред. Нямаш време за нищо друго. Разбрах, че съм предала части от живота си на всички тези други хора... и трябваше да си го върна.

- Какви са вашите приоритети сега?
- В момента съм съсредоточена върху здравето си и най-вече върху семейството си. Но каквото и да правя или ще правя, трябва да е със страст, нещо, което ме прави щастлива и нещо, което няма да ме затормозява.
Забавно е хората да не знаят какво правя. Времето ми зависи изцяло от мен. В момента не е нужно да продавам филми, затова не трябва да давам на хората нищо. Вече не се занимавам с това. Живея си живота.

- Как навлязохте във винарския бизнес?
- Всичко започна преди няколко години в красив следобед в Лос Анджелис, докато разговаряхме с моята бизнес партньорка и страхотна приятелка Катрин. Разбрахме, че знаем и държим на съдържанието на всичко, което влиза в телата ни. И докато обсъждахме какво бихме искали да правим се запитахме- защо не и вино? 
Създаването на чисто вино, което е с естествени изключителни качества без нежелани и скрити добавки, ми помага да намеря този баланс, когато се наслаждавам на чаша вино. Това е най-чистото вино, за всеки, който обича да си доставя удоволствие в живот.

- Как се развива компанията?
- Много сме доволни. За осми март организирахме кампания и предприехме стъпки да направим продукта си по-достъпен с директни доставки. Разработихме програма, която да ни помогне да достигнем по-лесно и по-бързо до клиентите си. Много от тях са жени, които също биха искали да станат част от света на виното.
С нашата компания сме си поставили за цел да привлечем повече жени, да ги приобщим към каузата на чистото, хубаво вино. Да участват в индустрията. Кариера в света на виното? Това звучи чудесно.

- Извън киното вие имате общи проекти със своята колежка Дрю Баримор, а която играхте в “Ангелите на Чарли”. Често дават за пример в средите вашето дългогодишно приятелство. Как то оцеля толкова дълго в Холивуд?
- Ние сме и съседки. Винаги сме се подкрепяли. На нас холивудските простотии не ни минават. Никога не съм се хващала на идиотщините на шоубизнеса. Ние просто си живеем животите. Помним кое е истински важното. С Дрю сме част от близка група приятелки и се поддържаме в добри и лоши времена. Нищо общо с фалша на Холивуд.

Говорим си за всичко и по много - любовни разочарования, романтични подвизи, загуби, суета, кариери. Важно е да си казваме истински нещата - да не се страхуваме да прозвучим глупаво. Прекарваме си страхотно.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта