Камионът-ковчег в Есекс - с българска регистрация, собственост на ирландка

Напуснал България през юни 2017 г.

Камионът, открит в Есекс с 39 тела, е с българска регистрация, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

"Българското посолство в Лондон получи информация от британската полиция, че откритият в графство Есекс камион с 39 човешки тела е с българска регистрация. Това  Камионът с марка „Скания“ е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия, задържан е и дава показания по случая", гласи информацията.

Камионът е бил открит рано тази сутрин на паркинг в британския град Грейс. Телата на намерените мъртви 38 възрастни и един тийнейджър още не са идентифицирани, но по първоначални данни на полицията е малко вероятно те да са български граждани.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британската полиция, която води разследването, и оказва пълно съдействие по случая.

Проверката у нас е показала, че от 2017 година насам камионът не е бил на територията на България, информира БНР, посовавайки се на свои източници от службите.

Камионът е регистриран в България на 19 юни 2017 г. На следващия ден - 20-и юни 2017 г., превозното средство е напуснало страната и оттогава не се е връщало у нас.

Дружеството собственик има регистрирани още два камиона.

 

Коментари

Задължително поле