Камион насмел пешеходец, полицията установи самоличността на ранения 16-годишен

Снимка: Архив

Момчето е в тежко състояние със съчетани травми

Цяла нощ полицията в Търговище изяснява самоличността на тежко ранено момче, блъснато от камион на главния път София-Варна към 23 часа в неделя. По обед на следващия ден стана ясно, че пострадалият е 16-годишен от Сливенска област и от скоро бил в Търговище.

Тежкият инцидент с момчето е станал на пътя близо до автобусна спирка „Момина чешма” на т.нар. вилна зона на града. Камион за пилета, марка „Мерцедес”, шофиран от Ц.Г. (66 г.) от Габровско, застигнал пешеходеца и го блъснал с дясната част на бронята. При удара момчето е получило множество тежки травми - черепно-мозъчна, гръдна, тазова и други.

Водачът на камиона веднага алармирал тел.112 и раненият е откаран в болницата в Търговище. Опериран е още през нощта и лекарите водят непрестанна битка за живота му.

Тъй като в момчето не е имало документи, първоначално беше съобщено, че не е ясна самоличността му и се извършват издирвателни мероприятия. По обед, след множество проверки и засечки, станало ясно, че пострадалият е от област Сливен. Отскоро бил при брат си, който живеел в Търговище. Предполага се, че вечерта преди инцидента е гостувал някъде във вилната зона и е тръгнал да се прибира пеша към дома на брат си, при което е бил насметен от камиона.

Шофьорът му твърдял, че пешеходецът се движел към средата на пътя, а мястото е било тъмно.

От полицията уточниха, че алкохолната проба на водача на превозното средство е отрицателна. Взета е кръвна проба за алкохол и на раненото момче.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България