Камион разби ограда на къща, стопанката почерпи шофьора

За втори път автомобил щурмува имота в село Доктор Йосифово

Товарен камион разби ограда и влетя в двора на къща в монтанско село Доктор Йосифово. Катастрофата остави без ток част от къщите, но за щастие се размина без пострадали хора.

Въпреки уплахата, стопанката на щурмувания двор почерпи шофьора на автомобила, озовал се в имота й. Пътният инцидент е станал към 6.30 часа в събота.

unnamed-67Автомобил на куриерска фирма, който пътувал за Видин, поднесъл на остър завой в Доктор Йосифово, потрошил циментова ограда и нахлул в двора на Цецка Борисова.

„Чух силна трещавица, видях и светкавица и си помислих, че е паднала гръмотевица, а то камион в двора ми… Жиците на стълбовете на улицата светкаха... Разпищях се, ама нямаше кой да ме чуе!”, разказа стопанката.

unnamed-66Жената се успокоила едва когато видяла, че къщата й е здрава, а шофьорът на камиона е невредим. Заради ударен при инцидента ел. стълб част от селото останала без електричество, но техници отстранили повредата. Според водача на катастрофиралия автомобил причината за катастрофата е хлъзгавата след падналия дъжд настилка.

Според местни жители обаче тежкотоварните камиони летят с висока скорост в селото и застрашават къщи и хора. В двора на Цецка Борисова за втори път нахлува автомобил.

unnamed-64Преди около година турски ТИР пак разби оградата и влезе в имота на жената.

Тогава стопанката почерпи шофьора с домати и мекици. Този път тя направили кафе на водача на камиона. „Край пътя през селото трябва да има ограничителни съоръжения и полицията да пази и санкционира нарушителите. Иначе ще има и жертви!”, настояват жителите на Доктор Йосифово.

След пускането на Дунав мост 2 колони от ТИР-ове денонощно разтърсват селата в Северозападна България и разбиват къщи и настилки. Хората в региона настояват за изграждане на скоростен път встрани от населените места, но исканията им засега не са чути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България