Камион с 22 тона зърно удари спрял автомобил в аварийната лента на "Хемус"

Снимка: Архив

Товарен автомобил "Мерцедес" с 22 тона зърно се блъсна на магистрала "Хемус" в кола, паркирана в аварийната лента. Инцидентът без пострадали станал към 23 часа в нощта срещу петък, съобщават от полицията.

От АПИ пък уточняват шофьорите да се движат с повишено внимание от пътен възел "Белокопитово" до етапна връзка Шумен при км 347 в посока Варна, движението в активната и изпреварващата ленти е без ограничение.

За късмет при удара в спряното БМВ нямало шофьор. Оказало се, че малко преди удара водачката на немското возило 25-годишната Р.Р. от Велико Търново спукала гума. Тя напуснала мястото и отишла във Варна, закъдето пътувала и където е студентка.

По нейни данни тя била обозначила спряната кола с триъгълник, но подробностите ще се изясняват. Камионът трябва да бъде изтеглен от магистралата, защото се е наклонил в канавка в района на град Нови пазар. Водачът му А.Х./35г./ е тестван за алкохол и наличие не е установено.

Шофьорката Р.Р. има богата история - 22 фиша и 7 акта за различни нарушения на пътя, включително шофиране с алкохол и самокатастрофа.

По случая е образувано досъдебно производство и експертизи ще изясняват чия е вината. По първоначални данни водачът на камиона е обяснил, че блъснал спрялата кола в стремежа си да пропусне водач, който го изпреварвал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България