Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Кампанията по безопасен интернет влиза в още три училища в Бургас

Кампанията за сигурност на децата в интернет продължава и тази учебна година в няколко бургаски школа. Досега тя обхвана учениците от ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Найден Геров“, СОУ „Петко Росен“ и СОУ „Константин Петканов“.

На 10-ти май децата от 5-те и 6-те класове на училищата в к-с „Славейков“ – СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ „Димчо Дебелянов“ и ОУ „Антон Страшимиров“ ще бъдат запознати с инициативата, както и с рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат, ако станат обект на агресия или неприлични предложения и как да се предпазят.

Лектори този път ще бъдат говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева и компютърният програмист Пламен Шкодров. Те ще информират учениците за заплахите и изнудването в социалните мрежи и чат приложенията, както и измамите с лични данни при използване на сайтове за пазаруване.

На следващия ден /11 май/ в спортна зала „Младост“ ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено от Георги Деведжиев от Adventure team. Неговата цел е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети и социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

Кампанията „Кой стои срещу мен в мрежата“ е по идея на журналиста в БНТ Надя Обретенова и се осъществява съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ в ГД „БОП“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.