Кампания в подкрепа на донорството в Сливен

Общественият съвет в подкрепа на донорството – Сливен започва информационно-разяснителна кампания в областния град. Под мотото „Частица от теб може да бъде за някого целия свят!” ще бъде отдадена почит към паметта на донорите и ще бъде изразена благодарност към техните близки. До началото на септември, по данни на Изпълнителната агенция по трансплантация, 1 129 българи са били включени в листата на чакащите.

От 9 до 11 октомври представители на Обществения съвет ще посетят няколко сливенски училища, за да запознаят младежите с темата за донорството и трансплантациите на органи. На 10 октомври пред сградата на общината доброволци, пациенти, чакащи трансплантации, и вече трансплантирани ще разговарят с гражданите, ще раздават информационни материали. Целта е да се насърчи донорството.

Общественият съвет в Сливен бе създаден в края на 2013 година и е първият по рода си в страната. Основни инициатори бяха специалистът от Регионалния исторически музей Дора Пондалова и анестезиологът от областната болница д-р Николай Иванов. Синът на Дора Пондалова бе спасен с двойна трансплантация. А д-р Иванов е координатор по донорството за Сливен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България