Кампания "Книги за смет" ще се проведе в Пловдив в неделя

Кампания "Книги за смет" ще се проведе в Пловдив тази неделя от 10 до 13 часа на площад "Стефан Стамболов" пред сградата на общината. Акцията с екологична насоченост има за основна цел да научи децата и младите хора да събират  разделно битовите отпадъци и намаляване на обемите им, които се депонират. За участие в кампанията е нужно да се съберат и предадат 1 кг пластмасови отпадъци. В замяна пловдивчани ще получат талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия. Всеки, предал 2 или повече от 2 кг, ще получи и втори талон.

За първи път ще се предлага разширен избор от заглавия и в електронен вариант. Освен напечатани книги, зелената инициатива ще раздава и талон за 2 безплатни електронни книги в замяна на всеки килограм предадена пластмаса.

Кампанията "Книги за смет" ще представи в 10 града специална пътуваща изложба "Plastic Paradise", алармираща за вредите от пластмасата върху животните, птиците и морските обитатели, както и пътуваща инсталация "In Love We Trash", създадена от рециклирани найлонови торбички от испанския арт колектив "Basurama". Сред тазгодишните активности ще бъдат също и прожекция на филма "A Plastic Ocean", работилница за деца "Супер -герои" с рециклирани материали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България