Кампания против просията, извършвана от деца, стартира в Пазарджик

Кампания под наслов "Дайте шанс на детството! Не подкрепяйте просията!", насочена срещу просията, извършвана от деца, стартира в Пазарджик. През изминалата седмица тематични снимки бяха разположени на площад "Съединение" пред сградата на Областна дирекция на МВР и на пред Драматичния театър "Константин Величков" на централния площад в града.

Идеята на кампанията, организирана от Комплекса за социални услуги за деца и семейства - Пазарджик, е да се напомни на жителите и гостите на града да спрат да дават пари на просещи деца или на хора с бебета. От една страна това помага на тези хора да влязат в спиралата на бедността, а от друга - много често просещите деца са жертва на насилие.

Между 10 и 17 май паната на изложбата ще бъдат подредени в парк "Острова", а по време на майските културни празници в Пазарджик ще се разпространяват и флаери на места, където се събират повече хора. Организаторите на кампанията призовават гражданите хората да подават сигнали в полицията, ако се натъкнат на просещи деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България