Камчия събира студенти русисти от два континента

Над 300 изучаващи руски език студенти от 18 страни от Европа и Азия пристигат в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" за участие в седмото издание на Международния фестивал "Друзья, прекрасен наш союз". Проявата се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, а съорганизатори са домакините, Фонд "Руский мир" и Фондация "Устойчиво развитие за България".

За първи път във фестивала от 10 до 16 септември ще участват млади русисти от Великобритания, Виетнам и Финландия. България ще бъде представена от 5 университетски отбора. Заедно с връстници от Босна и Херцеговина, Унгария, Германия, Гърция, Италия, Полша, Словакия, Хърватска, Чехия, Сърбия, Румъния, Русия и Молдова, младежите ще участват в образователни тренинги, творчески лаборатории, конкурси и викторини. Всеки от отборите ще покаже знанията и талантите си и ще представи националната си култура пред останалите.

Този година акцент в програмата ще е популяризирането на спорта и здравословния начин на живот, а на 13 септември участниците ще поздравят жителите и гостите на Варна с празнично шествие, уточниха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони