Канадците от "Three Days Grace" ще закрият фестивала "HILLS OF ROCK 2017" в Пловдив

Феновете на канадската рок банда "Three Days Grace" ще могат да видят за първи път любимците си на живо и в България по време на фестивала "HILLS OF ROCK 2017", който ще се проведе на 30 юли и 1 юли в града под тепетата като част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019". На практика групата от Онтарио ще закрие рокфеста, тъй като излиза на главната сцена в последния ден веднага след GUANO APES.

poster_three-days-grace-1Рок бандата "Three Days Grace" е създадена през 1997 г. от Adam Gontier, Neil Sanderson и Brad Walst, а през 2003-а към тях се присъединява и Barry Stock. В този състав групата записва 4 албума, първите 3 от които стават платинени, а няколко сингъла оглавяват Billboard класациите.

През 2013 г. Adam Gontier се оттегля от групата и на негово място идва Matt Walst, вокалистът на "My Darkest Days". "Когато Мат се присъедини нямаше и миг, в който да съм се съмнявал, че ще продължим уверено напред. Първото шоу на Мат беше пред 8000 души и той буквално ги прегази. Донесе ни нова енергия, която публиката усети, и нямаш е връщане назад", коментира Нийл Сандърсън.

В този състав групата записва последен си албум "HUMAN", а първите два сингъла от него - "Painkiller" и "I Am Machine", последователно оглавяват класациите.

В момента билетите за двата дни на фестивала "HILLS OF ROCK 2017" струват по 80 лв., а след 18 април (вторник) цената им скача на 90 лв. До момента организаторите са обявили имената на 21 рок групи от България и чужбина. Те ще свирят на 3 сцени в района на спортен комплекс "Пловдив". Главната сцена ще е на стадион "Пловдив", а другите две ще са около гребния канал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура