Каналджии от гр. Кула търгуват и с гласове през свободното си време, полицията не ги обезпокоява

Поредните търговци на гласове бяха арестувани в град Кула след разследване на БТВ. Преди това те „събраха” 110 гласа за екип на телевизията под прикритие.

Задържаните обаче не се занимават само с изборна търговия. Оказа се, че те имат участие и в действащите в Северозападна България канали за трафик на хора и без никакъв проблем прекараха наш човек през българо-сръбската граница.

Подставеното лице на телевизията разказа, че те са хора с перфектна организация и това, което правят, за тях е ежедневие.

На всеки половин час са си комуникирали по телефона, казвали са точното си местонахождение, за да сигурни в по-нататъшното преминаване по трасето. Оказва се, че това е доста доходоносен бизнес - водачът е разказал на нашия човек, че е купил три огромни къщи за децата си. Предупредил е подставеното ни лице, че е въоръжен и при най-малкия проблем няма да се поколебае да го разстреля.

Теренът, през който са минали, е изключително труден, гориста, планинска местност. Проблемен е дори за човек с добра физическа подготовка, разказа внедреният ни човек, който се е контузил по време на прехода. Водачът на каналджиите е разказал, че често има и малки деца, които се превеждат по този път, като някои от тях не издържат и се налага да бъдат погребвани в гората, за да продължат напред.

През цялото време полиция не са видели – нито на българска територия, нито на сръбска.

В тази схема има трима души на терен – те са изборни търговци. Предполага се, че зад тях стоят и други на по-високо ниво. Има още няколко канала, които се използват в района от хора, които се занимават с всичко, от което могат да се спечелят пари.

Правят списъци за изборите, а през свободното си време прекарват нелегални мигранти през границата. Двама от активните каналджии, които са показани в разследването, все още са на свобода и до вчера полицията не е проявила никакъв интерес към тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България