Жълт код за дъжд и гръмотевици в 16 области утре

„Труд“ сезира прокуратурата за проекти на „зелените“

Заместник-кметът Христина Шопова: Нека не се делим! Благоевград се гордее с художниците си

Зеленски заяви, че няма да преговаря с Русия

Саудитска Арабия свали зареден с експлозиви дрон

Великобритания и Холандия откриха евроизборите

И вселенският патриарх Вартоломей предупреди за фалшивите новини

Локомотив на пътнически влак се е запалил край Роман

Последният робовладелски кораб открит в САЩ

Късметлия от Стара Загора спечели джакпота в „6 от 42“

Без камери в изборните помещения в деня на вота

Спасяват уникална църква с пари от ЕС

Министър Ангелкова: 32% ръст на туристите в местата за настаняване отчита Боровец

Канализацията в Раковски е на 100% изградена

Работата по изграждането на канализацията и ремонта на ВиК мрежата в квартал „Парчевич” на град Раковски приключи, в момента се чакълират улиците и се подготвят за полагането на същинската пътна настилка, съобщиха от Община Раковски.

През ноември 2016 г. кметът Павел Гуджеров направи символична първа копка на изграждането на канализационна мрежа, канализационна помпена станция с тласкател и реконструкция на съществуващата водопроводна мрежа в квартал „Парчевич” след сключен договор с ПУДООС на обща стойност от 2 762 556 лв.

Благодарение на него бяха положени 4338 метра тръбна мрежа, отвеждаща битовите отпадъчни води, по цялата дължина на уличната мрежа в квартала. По предварителните проучвания от видовете съществуващи канализационни системи като най-подходяща за квартал „Парчевич” бе определена разделителната канализационна система, при която битовите и отпадъчни води се събират в един колектор , който ги отвежда в пречиствателна станция за отпадни води, а дъждовните се събират в отделен колектор и се заустват в прилежащи водоприемници без пречистване.

Теренните особености на квартал „Парчевич”, както и наличието на близко разположени водоприемници, позволяващи чести отливания, предопредиха изпозването на разделителна канализация, обясниха от Община Раковски.

Оттам се похвалиха, че е изградена и канализационна помпена станция и напорен тръбопровод към нея, като съоръжението е част от цялата канализационна система на квартала и вече обслужва население около 500 души. Финализирането на проекта ще подобри селищната среда, битовите и жизнени условия на населението и ще осигури адекватен достъп и ниво на ВиК- услугите в защита на човешкото здраве.

Освен това ще се ограничи директното изхвърляне на непречистени води във водоприемник и ще се предотврати замърсяването на почвата и подпочвените води. Не на последно място е и екологичната превенция, тъй като ще се предотврати ерозията на частни и общински терени и на пътната инфраструктура вследствие на течове от амортизирани водопроводи, както и съхранение на водните ресурси на територията на общината.

Така след двегодишни ремонтни дейности Раковски вече разполага с изградени и въведени в експлоатация 62,565 км второстепенна канализационна мрежа и 64,194 км рехабилитирана второстепенна водоснабдителна мрежа.

Изградени са 9,115 км нови главни канализационни колектори, а 10,300 км са рехабилитираните главни водопроводни клонове. Изградена и въведена в експлоатация е пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ), която е автоматизирана и с облекчена експлоатация, отговаряща на всички европейски изисквания.

Изградената пречиствателна станция включва механично и биологично пречистване на водата и аеробна стабилизация на утайките.

След екоподобренията в Раковски настъпи и дългоочакваното възстановяване на уличната и пътна мрежа. Полагането на чакъл като първи етап от асфалтирането е изцяло със средства от общинския бюджет. Със старта на дейността на новото общинско предприятие „Благоустрояване и превенция“ ще могат да се асфалтират повече километри от уличната инфраструктура. От общинската администрация призовават жителите на Раковски да появят още малко търпение и разбиране относно причиненото неудобство от ремонтните дейности.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.